Populært i Portugal

Hotel Carris Porto Ribeira
Portugal, Porto E Norte, Porto
  • Hyggelig atmosfære
  • A la carte restaurant
  • Godt til voksne
Hotel Teatro
Portugal, Porto E Norte, Porto
  • Hyggelig atmosfære
  • Central beliggenhed
  • Godt til voksne
Crowne Plaza Porto
Portugal, Porto E Norte, Porto
  • Værelser med udsigt
  • Gode anmeldelser
  • SPA & wellness på stedet

Om Azeitão

Rejser til Azeitão

Blandt oliven- og korktræer har Azeitão lagt sig til rette som en smuk lille landsby på den gamle Setúbal-Lissabon vej ved foden af Serre ad Arrábida. Vi befinder os i Lissabon regionen og byen er en oplagt base for udflugter i dette område af Portugal. 

Portugals bedste fåreoste

Spættet med paladser, rindende fontæner og smalle stræder er Azeitão berømt for sine vine, oliven og cremede fåreoste, hvoraf sidstnævnte anses som én af de bedste i landet.

Seværdigheder 

Ved indgangen til Azeitão står det store klassiske palads tilhørende Tavoras familien, som er én af de store i Portugal. Deres våbenskjold blev slettet efter ordre fra Marques de Pombal, da hertugen af Aveiro blev arresteret inde i paladset for sin påståede medvirken i komplottet gående på at myrde Kong José. Han blev efterfølgende henrettet.

Beliggende midt i Azeitão, og åben for besøgende hele året, er José Maria da Fonseca kældrene, som producerer regionens berømte muskatvin, og et bredt udvalg af populære rød- og hvidvine.

Oplevelser i nærheden af Azeitão

2 km væk står Quinta da Bacalhoa, som anses for at være én af de smukkeste herregårde i Portugal. Bygget af Kong Manuel I som et sommerpalads til hans mor, og det blev købt i 1528 af sønnen af den store statholder af Indien, Afonso de Albuquerque. Med sine melonkupler og italienske loggiaer og med en have med sjældne azulejo paneler fra det 16. århundrede. Den bedste strand i regionen ligger 12 km sydpå ved Portinho da Arrabida, med krystalklart turkisblåt vand og en mængde søvnige små restauranter ved vandet, hvor grillede sardiner er dagens menu.

Serra da Arrabidas store kalkstenshøjderyg er hjemsted for verdens ældste nulevende eksemplarer af Middelhavs-plantevækster. Arrabida Naturpark (nu et fredet område) er unikt for sin usædvanlige jord og mikroklima – begge ting er usædvanlige i denne del af Europa. Mere end 1.000 plantearter er registreret her.

Læs mere om Azeitão

Hoteller

Book trygt på Signatours.dk

Når du bestiller en pakkerejse hos os, er du økonomisk beskyttet via vores medlemskab af Rejsegarantifonden

Meget smartere end charter

Signatours har ingen udgifter til guideskoler og bamseklubber! Vi er et online rejsebureau uden unødvendige udgifter