Om Calheta

Rejser til Calheta

Det fortryllende feriested Calheta, der ligger på den sydvestlige side af Madeira, er velsignet med masser af den særlige madeiranske naturskønhed, som har gjort øen så populær. Den spektakulære natur gør det til et ideelt rejsemål for en aktiv ferie, uanset om du tager på vandreture langs havet, i de stejle bjerge eller ned til de grønne dale.

For dem, der er på udkig efter eventyr på havet, er der en række muligheder for vandaktiviteter, herunder hvalsafari, bådture, snorkling og dykning.

Feriestedet har desuden nogle af øens eneste gyldne sandstrande, hvis sand blev importeret fra Marokko og giver en skarp kontrast til det vulkanske sorte sand, der dækker det meste af kysten. Calheta giver dig også adgang til et godt udvalg af barer og restauranter og en marina.

Spisesteder: Calheta har et godt udvalg af restauranter, der serverer friskfangede fisk og skaldyr og lokale delikatesser.

Til vandsport-entusiaster: Uanset om du vil ro i kano ved stranden, prøve windsurfing eller stå på vandski, er der gode muligheder i Calheta.

Strande: Calheta har en af kun to gyldne sandstrande på hele Madeira.

Seværdigheder og oplevelser

Calhetas strande er omgivet af klipper, der beskytter dem mod havets elementer. Strandene har fantastiske faciliteter, herunder omklædningsrum og toiletter og en bar, der byder på forfriskninger, mens du slapper af i solen. Strandene tilbyder også en bred vifte af vandsportsfaciliteter, såsom kano, windsurfing og sejlads.

Hvis du vil udforske noget af Calhetas historie, er sukkermøllen et besøg værd. Her kan du blandt andet prøve noget af stedets aguardent og melasse. 

Casa das Mudas kunstcenter udgør også et interessant besøg og er Madeira største kulturelle center. Centret besidder værker af Dali og Sir Francis Bacon og holder regelmæssige teater- og danseforestillinger i sit auditorium.

Centret har også en fantastisk udsigt over Calheta nedenfor. Terrænet omkring Calheta er ideelt til vandreture, og du kan finde nogle vidunderlige udsigter fra bakkerne og dalene i området. Byen har et rigtig godt udvalg af restauranter og på hovedgaden, der fører ned til stranden, er der nogle dejlige fiskerestauranter, der serverer friske fisk og skaldyr, herunder cataplanas; en traditionel portugisisk specialitet, som serveres med kold hvidvin eller en shandy.

Vejr og klima

Madeiras klima ligner det, der findes omkring Middelhavet eller i det kystnære Californien. 

Øen har milde vintre og generelt varme, solrige somre. Havet modererer klimaet, så man så godt som aldrig oplever ekstrem varme på øen (eller ekstrem kulde). 

Vintermånederne er lidt vådere, især i bjergområderne, men perioderne med meget nedbør varer typisk kun en dag eller to ad gangen. Om vinteren er der typisk 5-6 timers solskin om dagen, og om sommeren kan der være op til 8.

Læs mere om Calheta

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer på Madeira