Om Leca da Palmeira

Rejser til Leça da Palmeira

Opholder du dig i Porto eller det nordlige Portugal er Leca da Palmeira er godt bud hvis du vil have en dukkert i havet eller spise en god fiske frokost. Leça da Palmeira er et sprudlende feriested ved havet kort tids kørsel mod nord fra Porto, Portugals næststørste by. 

Populær kystby

Traditionelt en fiskerby, men indbyggertallet øges væsentligt om sommeren på grund af den lange sandstrand. Leca da Palmeira er også populær for sine talrige første-klasses fiske- og skaldyrsrestauranter, der er spredt ud langs kystvejen.

Seværdigheder 

Den store havn Leixoes, der grænser op til den sydlige del af Leça da Palmeira, blev først opført i 1884 efter Nogueira Soares planer, og blev stærkt udvidet i 1932. I dag er det én af de travleste havne i Portugal.

Den stjerneformede Leça da Palmeira fæstning (også kendt som Matosinhos Slottet) er det befæstede monument fra det 16 århundrede, beliggende tæt på havnefronten. Tæt på, er Piscina das Mares en familievenlig swimming pool, som er hugget ud i strandklipperne, og som bliver fyldt med havvand, når tidevandet stiger.

Oplevelser i nærheden af Leça da Palmeira

Kort tids kørsel fra Leça da Palmeira står den gotiske kirke Leca do Balio, der blev grundlagt som et kloster for både mænd og kvinder i 986. I 1115, efter det første korstog, blev det hovedkvarter for Malteserordenen. Indvendig er en døbefont skåret af Diogo Pires den Yngre i 1514.

Læs mere om Leca da Palmeira

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Porto E Norte