Vejret i Porto

Porto har kystklima og typisk varme solrige somre og milde til kølige vintre med en del nedbør. Kølige hav- og luftstrømme gør Portobehagelig om sommeren.

Har du ikke allerede bestil en rejse til Poro sp kan du læse mere om byen i vores guide om rejser til Porto.

Sommeren 

Fra juni til september er Porto varm uden at være overhed. Der er masser af solskinstimer - hele ti timer om dagen er ikke unormalt - og mængden af nedbør i denne periode er yderst begrænset. Temperaturen i Porto ligger typisk på omkring 25 grader, men den stiger også af og til op mod de 30 grader.

Efteråret 

I oktober og november er vejret stadig mildt i Porto, men det er mere gråt og fugtigt end om sommeren. Temperaturen falder til lidt under de 20 grader - og om natten kan det godt blive køligt. Solskinstimerne i efteråret bliver færre og skyerne trækker sig sammen og kan give store byger.

Vinter 

I vintermånederne fra december til februar er vejret i Porto køligt og vådt. Over halvdelen af dagene regner det og der er kun omkring fire solskinstimer per dag i gennemsnit. I januar ryger temperaturen helt ned på omkring fem grader, men decideret frost er en sjældenhed i Porto.

Forår 

Foråret fra marts til maj er lunt i Porto, men en lille smule uforudsigeligt. De gennemsnitlige temperaturer stiger støt og når op på 20 grader i maj. Nedbørsmængderne falder hen over foråret, men det regner mere, end det gør om sommeren. Dagene bliver hurtigt længere og antallet af solskinstimer stiger støt.

Læs mere

Hoteller