Om Povoa de Varzim

Rejser til Povoa de Varzim

Beliggende 30 km nord for Porto, er Povoa de Varzim både en traditionel fiskerby og et kosmopolitisk sommerferiested for befolkningen i det nordlige Portugal. I den ene ende af Póvoa de Varzim er havnen og det maleriske fiskerkvarter, hvor mændene arrangerer deres både malet i klare farver, og kvinderne sidder stille og reparerer mændenes net.

Den nordlige ende af Póvoa de Varzim er et livligt mix af strandcafeer, vandrutschebaner, diskoteker, barer, restauranter, tennisbaner, kvalitetshoteller og et moderne, nyrenoveret kasino. Póvoa de Varzims 2 km brede sandstrand er ideel til badning, surfing og de fleste andre vandsportsaktiviteter.

Et lille fort fra det 18. århundrede vogter Povoa de Varzims travle havn. Byens sognekirke blev bygget mellem 1743 og 1757, mens kirken Nossa Senhora da Lapa stammer tilbage fra 1772.

Oplevelser i nærheden af Póvoa de Varzim

Ca. 3 km syd for Póvoa de Varzim ligger den mindre og knap så kendte by Vila do Conde, et fredfyldt sted berømt for sine kniplinger og de søde konditorkager Santa Clara. Den elegante Sao Pedro at Rates Kirke, fra det 12. århundrede og beliggende 15 km nordøst for Póvoa de Varzim, anses som én af de bedst bevarede eksempler på romansk arkitektur i Portugal.

Læs om på Portugals turistkontors hjemmeside eller i vores guide om rejser til Portugal.

Læs mere om Povoa de Varzim

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Porto E Norte