Om Sabrosa

Rejser til Sabrosa

Placeret imellem vingårde over Douro floden i nærheden af Pinhão i Portugal, er den fortryllende landsby Sabrosa et søvnigt sted med et væld af huse fra det 15. århundrede. Det er ikke et rejsemål hvor jeg vil anbefale at holde ferie, men absolut et besøg værd på en udflugt hvis du rejser rundt i denne del af Portugal.

Seværdigheder 

Sabrosa er populær for sin fyldige rødvin, fremstillet lokalt på Adega Cooperativa vinfabrikken.

Besøgende i Sabrosa kan se huset, hvor den opdagelsesrejsende Ferdinand Magellan (1480-1521) boede engang. Et skib fra hans flåde på fem (ført af baskeren Juan Sebastian de Elcano) var det første til at foretage en verdensomsejling (1519-22). Magellan, hvis rigtige navn er Fernao de Magalhaes, blev dræbt af indfødte på Philippinerne.

Oplevelser i nærheden af Sabrosa

Vila Real nordvest for Sabrosa er en stor by på kanten af Tras-os-Montes regionen. Den er et besøg værd bl.a. for sin gotiske katedral samt det maleriske Mateus Palads og det lusitansk/romerske stentempel tæt på. Pinhão, 15 km syd for Sabrosa, befinder sig i hjertet af Douro dalen, og på det sted, hvor jorden og de klimatiske forhold er optimale for produktion af den bedste portvin. På den højre flodbred, som en smal stribe fladt land, vågner Pinhão til live med aktivitet og festivitas under druehøsten om efteråret.

Læs mere om Sabrosa

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Porto E Norte