Populært i Portugal

Eurostars das Artes
Portugal, Porto E Norte, Porto
  • Godt til voksne
  • Gode anmeldelser
  • Central beliggenhed
Hotel da Bolsa
Portugal, Porto E Norte, Porto
  • Hyggelig atmosfære
  • Tæt på centrum
  • Godt til voksne
Porto Trindade
Portugal, Porto E Norte, Porto
  • Hyggelig atmosfære
  • Godt til voksne
  • Gode anmeldelser

Om Santa Maria da Feira

Rejser til Santa Maria da Feira

Bekvemt beliggende tæt på motorvej A1, midtvejs mellem Porto og Aveiro, ligger Santa Maria da Feira, hvis navn stammer fra en lang tradition med at afholde store udstillinger og ugentlige markeder på Rossio bytorvet.  Rejser du til Nordportugal er Santa Maria et godt sted at besøge, her finder du en ægte by i Portugal og vi bruger ofte byen som frokost pause da du finder mange gode resauranter der servere god lokal mad til billige penge.

Seværdigheder 

Santa Maria da Feiras bugtede gader er kantet med handelshuse fra det 18. og 19. århundrede. Bygget på pladsen, hvor der førhen lå et hedensk fristed, og ved siden af en skovklædt bjergside i den sydlige kant af byen dominerer Santa Maria da Feiras slottet horisonten med sine fire tårne med en blanding af kupler på toppen. På vejen ned fra slottet (det tager omkring 15 minutter at gå op) ses det store nonnekloster Loios med glaserede kakler (azulejos) fra det 17. århundrede som dekoration på facaden på klostrets to symmetriske klokketårne.

Oplevelser i nærheden af Santa Maria da Feira

Den lille by Arouca, 20 km øst for Santa Maria da Feira, er bemærkelsesværdig for sit imponerende nonnekloster, grundlagt i 1091. Barokkirken har rigt udskårne korstole og et stort orgel med 1.352 toner. Besøgende kan også se et detaljeret sølvskrin, der indeholder resterne og en dukke af Prinsesse Mafalda, datter af Kong Sancho I. Museet ovenpå indeholder en udsøgt sølvdiptykon fra det 13. århundrede og en række sjældne malerier af Josefa de Obidos (1630-84). Ud for den centrale gårdsplads er der et luftigt rum beklædt med imponerende azulejo kakler. Kystbyen Ovar, et par kilometer sydvest for Santa Maria da Feira, kan prale med en fin sandstrand og et interessant etnologisk museum.

Læs mere om Santa Maria da Feira

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Porto E Norte

Book trygt på Signatours.dk

Når du bestiller en pakkerejse hos os, er du økonomisk beskyttet via vores medlemskab af Rejsegarantifonden

Meget smartere end charter

Signatours har ingen udgifter til guideskoler og bamseklubber! Vi er et online rejsebureau uden unødvendige udgifter