Om Vila do Conde

Rejser til Vila do Conde

27 km nord for Porto ligger Vila do Conde, en dejlig kystby domineret af det enorme Santa Clara kloster, bygget på en bakke over floden Ave. 

Skibsbygning i Vila do Conde

Vila do Conde havde som skibsbygningscenter sit boom igennem årene, hvor Portugals opdagelsesrejsende drog ud, i det 15. og 16. århundrede. I dag, med sit levende fredagsmarked og et middelalderkvarter med atmosfære, er den gamle bydel bevaret som en aktiv fiskerihavn, alt imens de gyldne strande ved Guia og Forno er populære familieudflugtsmål i sommermånederne.

Seværdigheder

Santa Clara Nonnekloster er bygget i 1318 og fuldstændig ombygget i 1778 og indeholder gravkamrene for nonneklostrets grundlæggere, Dom Afonso Sanches (søn af Kong Dinis) og hans kone Dona Teresa Martins. Fontænen i klostret blev førhen fodret via en 5 km lang vandledning, bygget i det 18. århundrede. Meget af klostret er stadig tilbage, f.eks. nogle af de originale 999 hvælvinger (bemærk: bygherrer på den tid mente, at 1.000 hvælvinger ville være en fornærmelse over for Gud).

Neden for klostret i den gamle by i Vila do Conde, byder sognekirken fra det 16. århundrede på en imponerende gotisk døråbning.

Vila do Conde er også centrum for kniplingsfremstilling, en kunst der holdes i live på Escola de Rendas (en kniplingsskole), som har til huse i byens kniplingsmuseum på Rua de Sao Bento.

Oplevelser i nærheden af Vila do Conde

Den nærliggende ferieby Povoa de Varzim, blot 3 km nord for Vila do Conde, tilbyder sandstrande og et pulserende natteliv. 10 km nordøst for Vila do Conde, kan kirken Sao Pedro de Rates brovte med et prægtigt rosenvindue og nogle yndefuldt formede helgenstatuer. Tæt på, ved Rio Mau, blev Sao Christovao de Rio Mau Kirken færdiggjort i 1151.

Læs om Vila do Conde på Portugals turistkontors hjemmeside.

Læs mere om Vila do Conde

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Porto E Norte