Om Rumænien

Rumænien er en af flere nye destinationer du snart kan rejse til med Signatours. Modtager du nyhedsbrevet eller følger med på de sociale medier er du blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til Rumænien og andre spændende lande som f.eks. Litauen

Hovedstaden Bukarest

Rumæniens hovedstad, Bukarest, er domineret af landets fascinerende og til tider brutale historie. I løbet af 1980’erne erklærede Ceausescu, landets brutale diktator, at den største bygning i verden skulle opføres i Bukarest. Selvom målet ikke blev nået, da Pentagon er større, så findes der idag en enorm parlamentsbygning som tilbyder daglige rundture i de 3100 værelser med smuk udsmykning både inde og ude. Rygtet siger, at mange mennesker mistede livet under opførelsen af bygningen.I den lidt mere makabre ende finder man Ghencea-kirkegården i den vestlige del af byen, som indeholder det rigt udsmykkede gravsted for Ceausescu familien.

Andre byer i Rumænien

Andre byer i Rumænien som er et besøg værd, er Brasov, Sighisoara og Timisoara. Brasov er en middelalderby i de transsylvanske bakker, som huser en smuk gotisk kirke, Den Sorte Kirke. Her i nærheden finder man også Bran-slottet, som er kendt for at være Draculas hjem, til trods for at det ikke har noget med Dracula at gøre. Det er dog et smukt slot og er bestemt et besøg værd. Sighisora er også en middelalderlig by i bjergene, men er mindre besøgt og har flere velbevarede middelalderlige bygninger end i Brasov. Her finder man fødehjemmet for Vlad Tepes fra 1431, også kaldet Draculas Hus, hvor man nu finder en bar og en restaurant. Timisoara er verdensberømt for revolutionen i 1989, og her kan man finde mindesmærker for de mænd og kvinder, som måtte lade livet under kampen mod et af de mest tyranniske regimer i nyere tid.

Constanta og Sortehavet 

Ønsker man en afslappende ferie, så vil kysterne langs Sortehavet i Rumænien ikke være en skuffelse. Constanta, Rumæniens næststørste by, udgør en udmærket base for at udforske denne region. Her finder man god mad, spændende museer samt en fin badestrand. Fra byen kan man nemt besøge ferieområderne i Mamaia, Eforie Nord, Neptum-Olimp og Constinesti. Disse byer har alle gode hoteller, værtshuse og strande.

De Transsylvanske Alper 

Med adgang til bil kan man nemt udforske et af de mest spændende områder i Europa; bjergene ved Faragas. Disse bjerge er en del af Karpaterne, også kaldet de Transsylvanske Alper. Bjergkæden har nogle lange vandreruter, hvor der er mulighed for at besøge de klassiske bjerglandsbyer, som har bevaret en stor del af atmosfæren fra det gamle Rumænien. Her finder man også Poienari-slottet, som er det reelle hjemsted for den mystiske Vlad Tepes; manden bag legenden om Dracula.

Transport 

Lufthavnen i Bukarest er et knudepunkt for transport i Østeuropa, og har flyforbindelser til byer rundt omkring i regionen samt til resten af verden.

Turistinformation

Store natur- og kulturoplevelser venter på dig i Rumænien, og på Rumæniens turistbureaus hjemmeside får du en lille forsmag. På den officielle hjemmeside kan du bl.a. finde en oversigt over de mange forskellige destinationer i Rumænien, og de oplevelser der venter dig der. Der er ligeledes en liste over Rumæniens hovedattraktioner. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Rumænien.

Læs mere om Rumænien

Hoteller