Rejser til Skotland

Skotland – rig på kultur

I Skotlands hovedstad, Edinburgh, kan du opleve en masse af de ting vi kender Skotland for. Store slotte, smukke gamle bydele og ikke mindst sækkepibemusik. Edinburgh står desuden også på UNESCOs Verdensarvsliste.

Skotlands fabelagtige natur har gennem tiden været brugt til mange flotte og spektakulære film. En af de seneste og mest kendte film er Harry Potter, hvor Hogwarts Ekspressen kører over jernbaneviadukten nær Glenfinnan.

Whisky

Hvis man tager til Skotland kommer man ikke uden om Whisky. Whiskyen er Skotlands største eksportvarer, og med god grund. Snyd ikke dig selv for at besøge et af de mange bryggerier, prangende store som charmerende små, og smag på de gyldne dråber som ligger dybt i hver skottes hjerte.

Skotlandske myter

Loch Ness er helt klart også et besøg værd – især hvis du kan lide myten om Loch Ness uhyret. Du kan smutte forbi besøgscenteret og få myten genopfrisket eller lade din egen fantasi spille dig et puds når du går en tur langs søen. Uanset hvad er naturen pragtfuld i Skotland og kan ikke andet end nydes.

Turistinformation

Har du brug for mere information om Skotland? Turistkontoret hjælper gerne med oplysninger, og inspiration til din rejse i Skotland. På den officielle hjemmeside for det skotske turistbureau finder du bl.a. artikler om nogle af Skotlands topattraktioner, og en række praktiske informationer om at rejse i Skotland. Derudover finder du også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Skotland.