Om Nerja

Rejser til Nerja

Nerja ligger kun 50 kilometer fra Malaga, hvilket betyder, at det er let og hurtigt at komme til Nerja fra lufthavnen i Malaga. Byen ligger beskyttet af Sierra de Almijara-bjergene på den ene side og vender ud til det klare Middelhav på den anden side. De sandede bugter giver den ideelle undskyldning for feriedage med afslapning, solbadning og svømning under den varme andalusiske sol.

På trods af sin moderne fremtoning, rummer Nerja stadig meget af sin traditionelle fortid, og har bevaret en gammeldags charme, der viser sig i de smalle, snoede gader fyldt med hvidkalkede huse, små caféer og lokale bistroer. Sammenlignet med andre feriesteder på Costa del Sol har Nerja undgået de lange rækker af moderne højhuse og byen rummer unikke historiske seværdigheder, såsom romersk arkitektur og de berømte Nerja-huler. Kort sagt kan Nerja være et roligt og afslappende feriested, men det betyder ikke, at du vil kede dig.

Oplevelser og udflugter

Nerja er et godt udgangspunkt til at opleve de mange spændende serværdigheder i regionen Andalusien. Jeg har her beskrevet et par få udvalgte forslag til udflugter, men du finder mange flere på vores blog.

Nerja Playa Burriana

Burriana-stranden, som er beliggende på den østlige side af Nerja, er den mest populære sandstrand i området. Stranden er stor, så vær ikke afskrækket af dens åbenlyse popularitet - der er masser af plads at folde sig ud på. Som stolt indehaver af det berømte blå flag tiltrækker stranden både lokale andalusere og turister, der vil nyde solen, svømme eller surfe. 

Nerja-hulerne

De historiske og verdensberømte huler ved Nerja er en labyrint af store grotter, der strækker sig over næsten fem kilometer. Hulerne rummer blandt andet verdens største stalagmit og mange andre spændende naturmæssige og historiske seværdigheder. Derudover huser grotterne en kendt musik- og flamenco-festival i juli.

Sierra de Tejeda, Alhama og Almijara Naturpark

Hvis du har mod på stejl vandring, mens blikket er på udkig efter ørne højt over dit hovede, og på at indtage din frokost med dine fødder dinglende i en kølende bjergbæk, så sæt en dag af til denne skønne naturpark. Sierra da Tejeda, Alhama og Almijara Natural Park byder på en unik flora og og fauna og et spændende indblik i den vilde andalusiske natur.

Balcon de Europa

Balcon de Europa er centrum for Nerjas kystlinje og udgør hjertet af byen. Stenbalkonen rager på spektakulær vis ud i havet og giver sine besøgende en magisk panoramaudsigt, der hurtigt kan få et par timer til at gå. Balcon de Europa huser også en række koncerter og gadefester i løbet af året, som er værd at være på udkig efter, hvis du er på ferie i byen på de pågældende tidspunkter. 

Byer i nærheden

Langs hele kysten finder du byer som er værd at besøge på en ferie til denne del af Andalusien, her er et par udvalgte forslag...

Nerjas Gamle By

Nerjas gamle bydel er obligatorisk for dem, der er på udkig efter en afslappende og rolig eftermiddag. Med sine snoede gader og hvidkalkede huse udsmykket med gamle smedejerns-terrasser og smukke pelargonier er den gamle bydel et vederkvægende indslag i den andalusiske eftermiddagshede. 

Cómpeta

Nu, da du har et billede af Nerjas antikke charme, lad os da også introducere dig til Competa, der ligger kun et lille stykke inde i landet. Competa er endnu mere malerisk end Nerjas gamle bydel, og egner sig perfekt til en dagstur for par, der gerne vil tilbringe en romantisk dag sammen. Competa ligger 700 meter over havets overflade, hvilket betyder, at der er en fantastisk udsigt over Tejeda- og Almijara-bjergene til den ene side og Middelhavet til den anden side. Hvis du leder efter et fredeligt hjørne på Costa del Sol, bør du afgjort aflægge Competa et besøg!

Frigiliana

Frigiliana, der ligger kun syv kilometer fra Nerja, består af en labyrint af hvidkalkede huse, som bedst udforskes til fods. Gaderne er ret stejle med masser af aflange trin, der vil lade dine lår vide, at de lever. Til gengæld har byen masser af små kroge, der fører dig til lokale barer og caféer undervejs!

Hvornår er det bedst at rejse?

De fleste feriegæster, der rejser til Nerja, kommer for solen og varmen om sommeren, når dags-temperaturerne i gennemsnit ligger på 30 grader. 

Hvis du er på udkig efter en strand- og badeferie med masser af soltimer er højsæsonen, det vil sige månederne juni, juli og august, oplagte tidspunkter at rejse på, men det er samtidig den tid af året, hvor der er flest turister på Solkysten; og med mindre, du har bestilt din rejse i god tid, vil priserne som regel også være højere, da det er den mest populære tid på året for rejser til Andalusien.

Hvis du vil spare lidt penge og er til de lidt mere moderate temperaturer og lidt mere beskedne solmængder, er det sene forår og det tidlige efterår ideelle tidspunkter at rejse på. Her er prisen som regel også lidt lavere end i højsæsonen.

For rejsende, der primært er interesseret i sightseeing til Andalusiens store historiske og kulturelle seværdigheder med Nerja som en behagelig og central base, og gerne vil have mere plads at udfolde sig på, er vinteren ideel, selv om prisen for at rejse på dette tidspunkt er mindre sol og mindre varme.

 

Læs mere om Nerja

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Andalusien