Populært i Alicante

Maya Alicante
Spanien, Costa Blanca, Alicante
  • Tæt på by & strand
  • Mulighed for halvpension
  • Hotellet har fitnessrum
Bonalba Alicante Hotel
Spanien, Costa Blanca, Alicante
  • Tilbagetrukket fra byen
  • Aktiviteter for børn
  • SPA & wellness på stedet
Sercotel Spa Porta Maris
Spanien, Costa Blanca, Alicante
  • Tæt på by & strand
  • SPA & wellness på stedet
  • Mulighed for halvpension

Om Alicante

Rejser til Alicante

Det kan godt være, at Spanien ikke længere er noget eksotisk rejsemål i danskernes bevisthed, men der er alligevel noget unikt over Alicante og dens beliggende midt  på Costa Blanca ved det blå Middelhav. 

Udover denne perfekte beliggenhed mellem Costa del Sols hede og den køligere Costa Dorada mod nord, byder den "Hvide Kyst" på kilometervis af uberørte sandstrande. Holder du ferie i denne smukke provins, kan du udforske den gamle bydel, Casco Antiguo, i selve Alicante by med dens smalle brostensbelagte gader, tapasbarer og boutiques for foden af Castillo de Santa Bárbara. Alicante har sin egen lufthavn, 'Alicante-Elche', så du er blot en kort flyrejse fra dømmeferien på Costa Blanca.

Bestil din rejse til Alicante som en samlet pakke inkl. fly, hotel og evt. billeje eller transfer fra lufthavnen til dit hotel, eller hvis du selv vil stå for rejsen til Spanien kan du naturligvis også blot vælge at booke dit ophold.

Information og fakta

Alicantes moderne facade skjuler en ærværdig fortid. Brede alleer og grønne haver indrammer det gamle centrum af ved foden af et bjerg, på hvis top Santa Bárbara fæstningen holder vagt over Alicante. I gaderne finder man historisk vigtige bygninger som kirkerne Santa María og San Nicolás, der begge er ombyggede moskeer fra maurernes tid. Men Alicantes største aktiv har naturen selv draget omsorg for. Den lange strandpromenade med palmerne åbner Alicante mod havet, som imprægnerer hele byen med sit blide klima og klare lys.

Vejret

En ferie i Alicante er lig med sol, hav og sangria - som fås i rigelige mængder hele året rundt. Temperaturen når en top på omkring 30 grader om sommeren, men selv i december er den gennemsnitligt omkring 12 grader. Uanset om du bruger ferien på de hvide strande eller daser ved hotellets pool, er der altså gode muligheder for at få en god kulør!

Landskabet

Alicante's hvide sand komplementeres af en smuk havn, som er det helt rigtige sted for en afslappende spadsertur sidst på eftermiddagen. Se når de flotte lystyachts og skibe drager afsted mod den blå horisont. Ved solnedgang må du, hvis du stadig har energi i benene, ikke gå glip af udsigten oppe fra byens klippe-borg, Castillo de Santa Barbara, som byder på formiddable udsigter over kysten og byen under den røde himmel.

Strande

Hvad angår Alicantes mange attraktioner, er der ingen bedre steder at slappe af end på øen Tabarca, en af de bedste seværdigheder på hele Costa Blanca. Kun fem kilometer væk fra fastlandet udgør dens farvande et beskyttet havreservat, mens selve øen byder på et unikt indblik i spansk historie. Øen der er kendt som "piratøen" på grund af dens langvarige besættelse af pirater, er befæstet har i dag status af Spaniens mindste beboede ø.

Tykke mure omkranser en samling finurlige bygninger, herunder en kirke og et fyrtårn samt museer og hoteller, der afspejler Tabarcas popularitet blandt turister. Med en fast befolkning på færre end 60 personer er denne fredelige ø en af de mest mindeværdige steder at opleve i området - den kan nås på 45 minutter fra byens havn.

Costa Blanca handler dog naturligvis også i høj grad om strande, og ikke kun i Alicante. En af de største fordeler ved denne kyststrækning er det fremragende vejsystem, der forbinder de forskellige feriesteder. Med nem forbindelse til andre områder på Costa Blanca, som f.eks. Benidorm eller Albir, er der ingen risiko for, at du løber tør for nye strande at udforske.

Blandt de mange solrige strande kan især Playa del Postiguet anbefales. Denne strand er næsten en kilometer bred med en palmeflankeret promenade, der summer af liv med talrige barer og restauranter. 

Mad og drikke

Når det gælder de bedste attraktioner i Alicante får de skønne strande hård konkurrence af tapasbarerne og de fremragende spanske restauranter i området. Byen byder således på det bedste af det lokale Costa Blanca-køkken, men der er også en overflod af italienske og græske restauranter. For autentiske tapas bør du søge til området omkring rådhuspladsen med mange tapasbarer, hvor du kan starte din gastronomiske tour.

Har du smag for det eksotiske, bør du besøge Carmen del Campillo Tea House i Alicante. De anlagte haver og springvand afspejler sig i de arkitektoniske detaljer i det marokkansk-inspireret hus. Her serveres usædvanlige teer og lækre kager i generøse mængder. Denne skjulte perle er blandt de mest stemningsfulde ting at opleve i Alicante.

Nattelivet

Alicante har ligesom i andre af Costa Blancas byer en strandpromenade med natteliv, ligesom der længere inde i byen findes barer, caféer og natklubber i vid udstrækning.

Levante og Poniente Beach i Benidorm er kendt for deres livlige natteliv, hvortil der er hurtig adgang fra Alicante, hvis du tager en taxa. Mange hoteller har desuden deres egne barer, restauranter og underholdningstilbud med mulighed for at nyde panoramaudsigter over Middelhavet.

Aktiv ferie

Holder du af heste, er Rancho La Ofra en af de attraktioner i Alicante du ikke må gå glip af. Fra ridning i skoven til trekking er ranchens fine heste ideelle ledsagere. Trekkingture gennem den omgivende dal kan især anbefales, hvor informative guider byder på kommentarer undervejs, og der afslutningsvis serveres tapas tilbage på ranchen.

Hvis du foretrækker hestekræfter af anden art, tilbyder Karting Alacant en række snoede baner, der kan tackles i køretøjer af forskellig kraft og størrelse. De to-personers forældre-og-barn karts er et særligt godt valg med ekstra rat til at holde vognen på sporet. For de voksne vil 270cc Senior Karts med garanti få pulsen i vejret.

Kulturlivet

Alicante handler ikke kun om sol og natteliv, der er også masser af historisk charme og kulturarrangementer året rundt, hvor du har mulighed for at opleve regionens tranditioner.

Er du interesseret i kulturhistorie, bør du tage til Orihuela og besøge den gotiske katedral fra det 13. århundrede. Katedralen indeholder et barok-orgel og renæssancekunst. Andre eksempler på fin arkitektur og historie i Alicante er for eksempel Portillo paladset og Granja paladset fra det 18. århundrede, begge med fine balkoner og dekorative udsmykninger. Santiago Apostol kirken er også interessant og ligeså kunstmuseer som San Juan-museet, der indeholder statuen af Diablesa, en 1600-tals dæmon der bæres ved påskeoptog.

Seværdigheder

Højt over Alicante hæver Mounte Benacantil sig, hvor Santa Barbara borgen er en af de førende attraktioner i Alicante. Efter at have tjent som alt fra byforsvar til fængsel er denne middelalderlige fæstningsværks historiemættede mure og fantastiske udsigter mod Benidorm i dag blandt de bedste seværdigheder i Alicante.  Fra Alicante kan man gøre en afstikker til Elche, der smykker sig med sine berømte palmehaver og middelalderlige monumenter som Altamira palæet, hvor byens vise fædre i det 15. århundrede forhandlede om de lokale anliggender. Elches arkæologiske museum er også et besøg værd.

Læs mere om Alicante

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Costa Blanca