Rejser til De Kanariske Øer

Du kan rejse til de Kanariske øer året rundt, men det er især i vintermånederne rejsemål som Tenerife og Gran Canaria er populærer for danske rejsende. Du finder et stort udvalgt af rejser til nøje udvalgte hoteller hos Signatours Rejser, og du kan rejse i nøjagtig det antal dage der passer dig.

De Kanariske Øer ligger kun 100 kilometer fra Afrikas kyst, og derfor finder du her et solrigt klima året rundt. Ikke så mærkeligt, at øgruppen modtager mange milioner gæster hvert år, for kombinationen af solskin alle årets måneder, skønne strande og spektakulære landskaber, som varierer mellem ørken, vulkaner, skove og bjerge er svær at slå. Strandene - hvor de sorte og vulkaniske af slagsen veksler med de hvide, mere “caribiske” - er nok det største trækplaster, men øerne er også magneter for vandrere og naturelskere. Fire ud af Spaniens 15 Nationalparker befinder sig på de Kanariske Øer, og UNESCO har udnævnt hele såvel Gran Canaria som Lanzarote og Fuerteventura som naturreservater. Og ikke nok med det: På øerne kan du også besøge smukt bevarede, historiske byer, livlige ø-hovedstæder, lækre resorter, farverige festivaler, smage på spændende, lokal mad og opleve en unik og fascinerende kultur.

Hvilke øer kan du rejse til

De Kanariske Øer består af i alt 7 øer og alle er meget forskellige især hvad angår naturen.

  • Tenerife
  • Gran Canaria
  • Fuerventura
  • El Hierro
  • Lanzarote
  • La Palma
  • La Gomera

Hvad kan du opleve i din ferie

Strandene er ikke til at komme udenom, og et besøg på de Kanariske Øer indebærer typisk rigtig meget tid tilbragt på langs under solen med lyden af bølgeskvulp i ørerne. Uanset, om du foretrækker klassisk, gyldent sand eller en mere rå, naturskøn bugt omkranset af sorte, vulkaniske sten, har øerne noget at byde på. Selv om de alle har smukke strande, er det måske Fuerteventura, som tager førstepladsen hvad det angår, med sine “caribiske”, langstrakte kyster fyldt med hvidt, blødt sand og en dertil hørende afslappet strandstemning. Det krystalklare hav er perfekt egnet til at kaste dig over forskellige former for vandsport; fra snorkling til dykning, surfing og parasejlads.

Hvis du får trang til at komme lidt væk fra de populære ferieområder, kan du rive en dag eller flere ud af kalenderen og lade dig opsluge af naturen på vandretur, fuglekik eller cykeltur i de smukke nationalparker på øerne. Tenerife, som er den største af dem, er den, hvor du finder Spaniens højeste bjergtinde - Teide-vulkanen, som måler 3.718 m. Den udgør fokuspunktet i en enorm nationalpark, som er den største i Spanien. Du kan komme helt op til toppen i en lift. Det er nok ikke nødvendigt at nævne, at udsigten er fantastisk! Den imponerende Timanfaya Nationalpark på Lanzarote omkranser også en vulkan, som - ligesom Teide - er aktiv. Der har dog ikke været nogen udbrud siden starten af 1900-tallet. Har du appetit på at udforske flere vulkaniske tinder, kan du også gøre det La Palmas Caldera de Taburiente Nationalpark. Inde i landet vil du også finde masser af charmerende landsbyer, vingårde og gårde, du kan besøge, ligesom øerne er bestrøet med naturlige pools og vandfald.

Hvis du leder efter gode restauranter, butikker og en bred vifte af kulturelle begivenheder, så se nærmere på øernes hovedstæder. Hvert år eksploderer Santa Cruz på Tenerife i verdens anden største karnevalfejring, mens Las Palmas på Gran Canaria og Santa Cruz de la Palma på La Palma har mystiske, spændende historiske gader, tætpakket med virkelig gode tapasbarer og caféer.

Sidst, men ikke mindst har alle øerne masser af fornøjelige temaparker, som kan holde humøret hos børn i alle aldre. Den mest berømte er Siam Park på Tenerife, som har et stort udvalg af forlystelser for dig, der holder af et adrenalin-kick.

Strande

Kanarieøerne er velsignet med nogle af verdens smukkeste strande. Nogle har gyldent sand, mens andre byder på det fantastiske, sorte sand, som bærer vidnesbyrd om øernes vulkaniske ophav. Vandet er turkis og også utroligt klart - perfekt til at svømme og dyrke alle slags vandsport.

Naturligvis er et stort antal resorter skudt frem langs mange af de bedste strande, såsom Maspalomas og Playa del Inglés på Gran Canaria, som er betagende strækninger af blødt, gyldent sand flankeret af rullende sandduner. Corralejo, som ligger på Fuerteventuras nordlige spids, er også bygget op omkring en gudesmuk sandstrand, og sanddunerne er et beskyttet naturreservat. Playa Blanca på Lanzarote er en fantastisk, gylden strand. Papagayo-stranden, som ligger i nærheden, er ikke den største, men uden tvivl en af de kønneste, og ligger desuden i et naturreservat. Mod nord finder du Famara, som er et surfer-paradis, og derudover er en af Lanzarotes smukkeste og mest uspolerede sandstrande. På Tenerife kan du beundre det fascinerende, mørke sand på El Bollullo, en underskøn bugt nær Puerto de la Cruz, eller kaste dig over noget af det bedste mad inden for fisk og skaldyr på øerne på San Andres, en fiskerlandsby, som har udsigt over den storslåede Las Teresitas Strand.

Aktiv ferie

Du skal ikke lede længe efter action og eventyr, når du rejser til de Kanariske Øer. Fra vindsurfing-paradiset Fuerteventura til vandre-mekkaet La Gomera er denne øgruppe fyldt til randen med oplevelser. Vandsport er naturligvis en specialitet her: Snorkling og dykning i verdensklasse, sejlads, kite-surfing, vindsurfing, paddle-boarding, kanosejlads, parasejlads og et stort udvalg af andre vandbaserede aktiviteter venter på dig. De fire nationalparker - Teide på Tenerife, Timanfaya på Lanzarote, Garajonay på La Gomera og Caldera de Taburiente på La Palma - plus reservater som Anaga-bjergene på Gran Canaria, giver dig fantastiske muligheder for at bruge din tid på et væld af udendørs aktiviteter, herunder klatring, vandring, mountainbike, paragliding og vandring/klatring i kløfter.

Kultur og historie

Kanarieøerne kan prale af en rig og unik traditionel kultur, som er blevet formet gennem århundreder. Selv om de indfødte guanche-folk blev udryddet efter øen blev erobret, lever deres kultur videre i den kanariske cuisine og i de traditionelle sportsgrene såsom vogn-træk og stenkast, der finder sted under festivaler. Tenerife har den historiske by San Cristóbal de La Laguna (bedre kendt som ‘La Laguna’), som er udnævnt som verdensarv af UNESCO. Lanzarote blev reddet fra overdrevent byggeri af César Manrique, hvis arv bliver fejret i haver og bygninger spredt rundt på øen. Hans tidligere hjem nær Costa Teguise er nu et museum samt sæde for en fond.

Alle ø-hovedstæderne er prydet af fremragende museer, teatre og spillesteder: I Santa Cruz på Tenerife er der Auditorio de Tenerife, designet af Santiago Calatrava, og i Las Palmas på Gran Canaria designede Óscar Tusquets det flotte Auditorio Alfredo Kraus, som er formet som et fort.

Maden

Det meget store antal internationale besøgende, der gæster øerne hvert år, betyder, at du kan finde et stort udvalg af forskellige slags spisesteder. Den lokale cuisine bærer præg af mange kulturers indflydelse gennem århundrederne, fra de indfødte guancher til mad, der blev bragt hjem fra sømænd, der havde besøgt Nord- og Sydamerika, dengang disse kontinenter var nyopdagede set ud fra europæernes synspunkt. Gofio, en form for gryn, der siges at have været central i guanchernes diæt, bliver stadig brugt i mange retter. Frisk fisk er naturligvis en fast genganger, inklusive havaborre, guldbrasen og papegøjefisk.

Stuvninger er også populære, og tilberedes ofte med kylling, oksekød eller kanin. Tit akkompagneres de med ‘papas arrugadas’, ‘rynkede kartofler’, og ‘mojo’, som er en typisk kanarisk sauce. Mojo picón er lavet med pebre, mens mojo verde er lavet med persille og andre urter. Til dessert kan de anbefales at smage på nogle af de frodige øers overvældende mange lækre frugter: Papaya, mango, fersken, ananas eller bananer - eller hvorfor ikke prøve den typiske mandler-og-honning-dessert, bienmesabe?

På de Kanariske Øer har man produceret vin i mindst fem århundreder, og der er nu 10 D.O.-regioner (‘denomination of origin’; ‘vin-oprindelse’).

Nattelivet

Hvis du er på udkik efter en god fest, bliver du ikke skuffet på de Kanariske Øer. Uanset, om du er til internationale DJ’s, fashionable strandklubber eller en hyggelig, intim jazzbar, vil du finde noget, der passer til din smag. Tenerife anses normalt som den bedste af øerne hvad angår natteliv, ikke mindst resortet Playa de las Américas, som ofte beskrives som de Kanariske Øers “fest-hovedstad”. Ø-hovedstaden Santa Cruz har masser af livlige barer og klubber, og afslappede Puerto de la Cruz har et stort udvalg af musik- og dansesteder. Costa Adeje har en bred vifte af chikke strandbarer hvor du kan nippe til cocktails mens du nyder DJ’ens indsats. Gran Canaria er en populær destination i LGBTQ-miljøerne, og der er nogle virkelig gode klubber for bøsser og lesbiske i og omkring Maspalomas og Playa del Inglés. Lanzarotes natklubscene er centreret omkring Puerto del Carmen og Playa Blanca-resortsene, og du finder masser af pulserende barer i hovedstaden Arrecife. Fuerteventura udmærker sig især hvad angår live musik og afslappede fester på stranden.

Hoteller

De Kanariske Øer tilbyder alle former for hoteller og dermed noget for ethvert behov.

Familiehoteller

De Kanariske Øer er en fantastisk familievenlig rejsedestination. Strandene passer perfekt til, at de små kan bygge sandslotte og hoppe i bølgerne, mens alle vandsportsgrenene vil holde større børn beskæftigede og glade i timevis. Du kan også komme på sejltur med børnene i en båd med glasbund eller på et cruiseskib, hvorfra I kan spotte delfiner og hvaler. Aktive børn og teenagere vil nyde den udfordring, det er at bestige Teide-vulkanen, eller vandre igennem det vulkaniske vildnis i Timanfaya National Park på Lanzarote. Tenerife er øen, hvor du finder en af Europas mest spændende temaparker: Siam Park er fyldt med sjove oplevelser for børn i alle aldre, og udbuddet spænder lige fra klassiske rutsjebane-ture til vandrutsjebaner og pools. Loro Park, som ligger i nærheden, er en anden top-forlystelse, hvor du kan opleve hval- og delfinshows og se usædvanlige papegøjer. Der er mange safariparker spredt ud over de Kanariske Øer, inklusive Las Águilas Jungle Park på Tenerife og Rancho Texas Lanzarote Park på Gran Canaria. De fleste resorts tilbyder børnevenlige attraktioner såsom gokart-baner og oppustelige legepladser - både på land og på vandet.

Hoteller for par

Hvis du vil nyde en romantisk uge i selskab med din eneste ene, er de Kanariske Øer et godt sted at søge hen. Stemningen er sat med de smukke udsigter og fantastiske landskaber, du finder mange steder på øerne, og du kan spise på charmerende restauranter og nippe til cocktails på luksuriøse strandbarer. Du kan forkæle dig selv med massage eller spa, eller få et adrenalin-kick på en parasejlads for to. Hvis du er den festglade type, så tag på bar eller natklub og fest til den lyse morgen. Hvis du vil være sikker på, at du og din partner får det optimale ud af jeres voksentid sammen på de Kanariske Øer, så tag et kik på de hoteller, vi samarbejder med, som kun er for voksne gæster.

 

 

Læs mere

Hoteller