Om Lanzarote

Rejser til Lanzarote

Ferie mellem vulkaner og safirblåt vand på Lanzarote 

Lige ud for afrikas kyst mellem de pittoreske Kanariske Øer ligger den fortryllende vulkanø Lanzarote. På denne ø, som er kendt for sin særlige naturskønhed, breder mystiske og smukke, vulkaniske landskaber sig ud. Det hele er omkranset af krystalklart vand, der lokker dig med rullende bølger, solens spil i overfladen og en behagelig temperatur, hvor også de kuldskære kan være med. De skønne, langstrakte strande fyldt med gyldent sand vil være en sikker favorit på ferien på Lanzarote for både familier, par, børn, ældre og alle midt imellem - og uanset, om du leder efter en ferie med masser af action eller blot vil læne dig tilbage og lade dig forkæle, så er Lanzarote en perfekt rejsedestination. Svøm i det klare vand, udforsk den fantastiske Timanfaya Nationalpark og slik sol året rundt på denne vidunderlige, spanske ø. 

Hvis dit ønske er en ferie med plads til at søge roen og freden her på denne juvel af en ø, så findes her masser af lejligheder og hoteller at vælge imellem, der egner sig både familieferien og parferien. En ferie på Lanzarote er den perfekte undskyldning for virkelig at få slappet af under den spanske sol, for her kan du vælge imellem en bred vifte af ferieboliger, hvad end du er til all inclusive, afprøvning af samtlige lækre restauranter i lokalområdet eller gerne selv vil lave mad i dit eget køkken. 

Kunst, markeder og vandreruter på den naturskønne ø 

Med vulkanerne i baggrunden og det rige udvalg af strande, giver det næsten sig selv, at Lanzarotes største seværdigheder simpelthen ligger i naturens og landskabets skønhed. Denne kanariske ø kan prale af en række skjulte, hemmelighedsfulde bugter og storslåede bjerglandskaber; sine steder gjort komplette med den lokale kunstner Cesar Manriques distinkte arkitektur. Manriques hjem er en seværdighed i topklasse, som du naturligvis ikke bør gå glip af. Det er bygget ind i voldsomme klipper og fyldt til randen med hans kunstneriske arbejde. 

Hvis du har lyst til at snøre vandrestøvlerne, så glæd dig til at opleve den unikke, naturlige skønhed i Timanfaya Nationalpark, som er formet af vulkaniske kløfter og klippeformationer. Cueva de los Verdes er også den 45 minutter lange tur værd, hvor du bliver ført ned til to kløfter langs med et 8 kilometer langt lavarør, som blev formet af vulkanens voldsomme kræfter for 5.000 år siden. 

Er du lidt af en shopaholic, så vil du uden tvivl nyde Teguise Market i fulde drag. Her på det største udendørs marked på de Kanariske Øer kan du finde unikke souvenirs, kanariske blonder, håndlavede lædervarer og lokalt fremstillede smykker, som er lige til at købe og putte i kufferten. Når du engang er færdig med at ose og shoppe i butikkerne, så tag en gåtur gennem markedet og sug alle indtrykkene til dig. Afslut med en pause på en af de mange caféer, hvor du kan beundre udsigten og tage godt for dig af de lokale doughnuts, som er meget lækre. 

Top-resorter, hvis du er på udkik efter et all inclusive-hotel eller bare vil på en dagstur inkluderer den populære Costa Teguise, Playa de Los Pocillos og naturligvis hovedstaden Arrecife. 

Vulkanøen med en overflod af smukke strande

Når du er på ferie, vil du ofte gerne slappe af og nyde solen. En kombination, du til fulde får på Lanzarotes strande, som ovenikøbet også er skønne at se på. De større resort-områder på øen har lækre sandstrande, men du kan med fordel vende næsen mod de uberørte kyster i Playa Blanca: Papagayo-strandene, som ligger på sydkysten. Denne tidligere fiskerlandsby er en sand summende bikube af aktivitet med havnen som centrum for livet. Og området, der ligger lidt isoleret, bugner med naturens skønhed og bevæger du dig lidt væk fra de livlige dele, føler du dig nærmest som om du var på en øde ø. 

Strandene er sammen med de imponerende kystlandskaber og sofistikerede marinaer med til at sikre, at din ferie på Lanzarote bliver akkurat så afslappet, som du kan drømme om. 

Og det er ikke kun mod syd, det foregår. For på Lanzarotes nordkyst finder du den attraktive række af bugter ved navn Caletón Blanco. De hvide sandstrande, der smelter sammen, og som er gjort komplette med de varme klippepools i nærheden af Órzola, forkæler dine øjne, din krop og dit sind med klart, safirblåt vand. Her er det ideelt at snorkle.

Den rolige fiskerlandsby Arrieta er en anden juvel på nordkysten; dens smukke strand Playa La Garita er en favorit blandt øens lokale.  

Er du lidt af en vovehals, så begiv dig mod Famara-stranden på Lanzarotes nordvestkyst. Her er du langt fra resorts’ene, og befinder dig blandt surfere, vindsurfere og kiteboardere. De lyserøde klipper, der udgør det storslåede bagtæppe, er også populære blandt dem, der vover sig ud i at dyrke hang-gliding. 

Hvis det skal være helt traditionelt og ikonisk for livet på Lanzarote, så er det Playa de Los Pocillos, du skal til. En af de mest populære strande på Lanzarote. 

Lækker mad på Lanzarote

Glæd dig til at svælge i de kanariske smage i alle deres nuancer på Lanzarote. Ofte bliver lækkerierne serveret med lidt ‘mojo’, som er en sauce, der laves med krydderier, citron, koriander og rød chili. Her er også en overflod af spanske tapas-restauranter, ligesom du heller ikke skal lede længe efter steder, hvor du kan nyde friske fisk og skaldyr. Ikke-traditionelle spisesteder inkluderer græsk, kinesisk, indisk og vegetarisk, og disse finder du mest i resort-byer som Puerto Del Carmen og Playa Blanca.

Hvis du har lyst til at smage på lokale råvarer og lokal vin - og det har du nok - så prøv dig frem på et af de chikke og spændende spisesteder i Costa Terguise. Du kan nyde din mad til lyden af levende musik, mens du spiser på en af de charmerende restauranter, som står linet op langs med brostensgaderne i byens centrum.

Den afslappede restaurant El Amanecer er familiedrevet og ligger ved La Garita-stranden på Lanzarotes nordøstkyst. Her kan du glæde dig til friske frisk, som indtages på terrasser ved havet. En anden populær familievenlig restaurant er Mesón La Frontera i Haría, som har et legeområde, hvor børnene kan more sig. 
 
Et varieret natteliv

Et meget aktivt natteliv finder du i havnebyen Puerto Del Carmen, som er ideel for enhver, der elsker at feste. Puerto Del Carmen har øens travleste natteliv, med masser af live musik og natklubber. De mest centrale dele af Centro Atlantico er på hovedgaden Avenida de las Playas, hvor du finder de fleste klubber, og i den gamle bydel tæt på havnen. Club 18-30 ligger også i byen og har gjort meget for at booste Puerto Del Carmens livlige ry. 

Playa Blanca har til gengæld de summende områder Centro Comercial Papagayo og Centro Comercial Punto Limones ved havnen. Hvis du har brug for noget mere sofistikeret, så tag mod Centro Comercial La Mulata og Marina Rubicon, hvor du kan drikke veltilberedte, store cocktails til lidt krydrede priser. 

Der er et udvalg af irske barer i Costa Teguise i Pueblo Marinero, ligesom du finder et antal klubber og barer på Avenida de Jabillo. Hvis du virkelig vil smage på det ægte spanske natteliv, så besøg Arrecife. Både Playa del Reducto og Calle Jose Antonio er rigtigt gode steder at tilbringe aftenen og natten med at lytte til typisk spansk musik og se lokal underholdning. 

Hoteller til hele familien

Uanset, om du er til et femstjernet all inclusive-paradis i vandkanten eller et familievenligt resort komplet med børneklub, er der en del gode muligheder at vælge imellem, når din familieferie går til Lanzarote. For dig, der rejser med små børn, er ikke mindst Costa Terguise, der ligger mod sydøst på øen, en fabelagtig destination. Her finder du både en beskyttet strand og en stor rigdom af familieattraktioner, børnene vil elske. 

Med et enormt udvalg af strande, aktiviteter og familievenlige resorter, er Lanzarote et ideelt sted at rejse hen, hvis målet er en skøn familieferie under solen. La Garita-stranden er særligt egnet for børn, da overgangen mellem strand og vand er blid og der også er et legeområde. 

Rancho Texas Park er øens største temapark og er perfekt til en dag ude for hele familien. Med et Wild West-tema og aktiviteter fra ponyridning til “guldgravning” er der lagt op til nogle gode timer for børn og voksne. 

Lanzarote Aquarium er øens største akvarium, og dermed endnu en top-attraktion for dig og de små. Den vandbaserede park byder på en hajtank, en undervandstunnel og ‘petting pools’, hvor man må røre ved dyrene. Den anden vandpark på øen er Aqualava Water Park i Playa Blanca. Børnene kan lege i den opvarmede pool med vandrutsjebaner, et vandslot, en speciel pool, hvor der sendes bølger igennem vandet hver time og prøve Magma River-banen, mens de voksne kan kaste sig over de nervepirrende høje vandrutsjebaner. 

Parferie på den blændende smukke vulkanø

Lanzarote må siges at være intet mindre end et paradis for par, der vil på en romantisk getaway sammen. Du kan forvente ro og fred mange steder, men også en masse spændende oplevelser, når du udforsker den fantastiske ø. 

Hvis du vil have lidt alenetid med din bedre halvdel, så er det en god idé at starte med en dag i et luksuriøst spa. Gear ned og slap af i spa- og wellnessafdelingen på Arrecife Gran Hotel, som er en skøn oase af ro, der tilbyder par-behandlinger, hvis du vil forkæles ultimativt sammen med din partner. 

For en romantisk dag på havet kan det anbefales at tage en tur på Catlanza, Lanzarotes berømte catamaran, som sejler fra Puerto Calero to gange om dagen. Køb et platin-krydstogt og få mest muligt ud af sejlturen. Platin-krydstogtet inkluderer frokost, snorkling og en tur på Jet Ski. 

Du skal selvfølgelig opleve Lanzarotes legendariske solnedgange, så find en strand og slå dig ned på sandet eller på en strandbar. Famara og Playa Blanca er eksempler på steder, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt. At se solnedgangen ved El Golfo er dog klart det bedste. 

Aktiv ferie på Lanzarote

Når man ved, hvor meget, der er at opleve på Lanzarote og hvor fantastisk, øens natur er, er det ikke overraskende, at det er et af de bedste steder at holde aktiv ferie. Med sit ikoniske vulkaniske terræn er øen det perfekte sted at klatre i bjerge. Den meget populære og utroligt imponerende Timanfaya Nationalpark er et godt sted at starte. Og det atlantiske oceans klare vand, som omgiver øen, er perfekt at bade, svømme, dykke og snorkle i. 

Er du til et adrenalin-rush, kan du opsøge et væld af spændende aktiviteter på Lanzarote, såsom naturligvis dykning eller fiskeri på åbent hav. Ridning på heste uden sadel har du også mulighed for at prøve, ligesom udforskning af grotter, vilde køreture i en 4X4 og sågar klatring i vulkaner i Timanfaya vil være sikre hits på ferien for dig, der kan lide eventyr. 

Som på de andre Kanariske Øer er vandsportsgrene, der involverer et bræt, temmelig populære her. Vindene gør øen perfekt egnet til både vindsurfing og kite-boarding. Paddle-boarding er også værd at prøve. 

Kulturelle oplevelser på rejsen til Lanzarote 
Det er 15 millioner år siden, Lanzarote rejste sig fra havet i forbindelse med et massivt vulkanudbrud. Det gør den til den næstældste ø i den Kanariske Øgruppe. 

Hvis du vil have en hurtig lektion i historie, så tag mod øens nordligste punkter, hvor du vil opleve Lanzarotes traditionelle sider. Start på Cueva de Los Verdes, hvor passager og naturlige trapper leder til et imponerende auditorium. Derefter kan du besøge Cesar Maneriques legendariske Jameos Del Agua - en vulkanisk grotte med klippefyldte haver, en skinnende sø og en restaurant. En anden kreation fra Manriques hånd er Mirador del Rio; en smukt designet udkigspost, som er bygget ind i en vulkanisk lavaklippe, som nu er hjemsted for en chik bar og café. 

Lanzarote er berømt for at have en meget afslappet stemning over sig, og fra klokken to til klokken fem om eftermiddagen holdes siestaen stadig hellig mange steder på øen. Det betyder, at banker og butikker ofte er lukket i disse timer. Så tag den med ro på den måde, man nu engang gør på Lanzarote - du er jo trods alt på ferie! 
 

Læs mere om Lanzarote

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Spanien