Spaniens hovedstad, Madrid er på mange områder ikke en storby ligesom Rom eller Paris, da byen mangler en “hoved attraktion” såsom Eiffeltårnet eller Colosseum. Rejser du til Madrid for at få kulturelle oplevelser, vil du dog ikke blive skuffet. Byen har utrolig mange seværdigheder og der er vidunderligt at shoppe i Madrid.

Oplev Madrid på en storbyferie med Signatours Rejser og bo på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Storbyferie i Spaniens elegante hovedstad Madrid

Den spanske hovedstad er en pulserende by med en særlig stemning af elegance, der byder på et væld af kulturelle og historiske seværdigheder. Gå på opdagelse på berømte kunstmuseer, i det gamle latinerkvarter eller i de idylliske parker. Mulighederne er næsten uendelige og i hvert fald nok til at fylde en 5 dages storbyferie helt med spændende nye oplevelser. Husk også at nyde storbyens mange fortovscaféer, smage de mange forskellige tapas eller prøve en gourmetrestaurant.

Seværdigheder og oplevelser

Madrid’s pulserende liv slår igennem overalt i nabokvartererne, og de fantastiske kunstattraktioner, den varierede kogekunst, det levende natteliv og et dynamisk modeshow er alle ting, som sætter kulør på tilværelsen i den spanske hovedstad. Der hænger fornem kunst på væggene af Paseo del Arte museet. Ved Royal Palace og Plaza Mayor finder man de prægtige pyntede Bourbon og Habsburg Madrid.

Imens kan vore maver fyldes på de gamle kroer og de moderne tapas restauranter ved La Latina.

Hvert enkelt distrikt har sit helt eget særpræg lige fra det luksuriøse Aalamanca til det frække Chueca, alternative Malasana og multikulturelle Lavapiés.

Madrid’s gyldne trekant af kunstattraktioner omfatter Prado Museum, det mere intime Reina Sofía Museum og Thyssen-Bornemisza Museum (med kunst fra det 18. – 20. århundrede) alle liggende tæt på hinanden på Paseo del Arte. Carrera de San jerónimo tager dig forbi parlamentet, El Congresso de los Diputados, hvor medlemmerne blev holdt op med våben i et forsøg på et kup i den tidlige post-Franco periode, og ned på Madrid epicentre Sol. Fra Sol kan du begive dig fra Calle Mayor til Plaza Mayor og se de omkringliggende vidundere fra Asturias gamle Madrid. Slap af i den franskprægede Parque del Buen Retiro og vis respekt for statuen med den faldne engel, Monumento al Ángel Caído.

Vejret når du rejser

På trods af at være den højeste hovedstad i Europa (646 meter over havets overflade) så har Madrid som regel milde temperaturer om vinteren. Gennemsnitstemperatur i januar måned er således som regel på 5 grader – men vær opmærksom på at den kan ofte kommer under frysepunktet. Gennemsnitstemperaturen i juli måned ligger på 24 grader og sommeren kan blive meget varm, hvorfor man holder siestas på det varmeste tidspunkt af dagen. Air condition anbefales kraftigt.

Som regel klæder spaniolerne sig ret konservativt og Madrid er et forretningscentre, men for det meste kan man gå i al slags påklædning, især i Chueca. Det anbefales kvinderne at dække sig til, hvis man besøger kirkerne.

Lokal transport

Fra Puertal del Sol, centrum i Madrid, hvis ikke Spaniens centrum, kan du på en spadseretur på nogle få minutter skærer igennem de vigtigste områder, alle meget forskellige fra hinanden. Huertas bøjer sig for det multi-etniske Lavapíes mod syd. Kryds igennem Gran Vía til det lidt frække Chueca mod nordvest og det charmerende Malasana. Det ældste kvarter i Madrid ligger imellem det tætpakkede kunstneriske område Paseo del Prado mod øst, og Palacio Real mod vest, medens det eksklusive område i Salamanca og Chamberi ligger mod nord på begge sider af Madrid’s nord-sydlige pulsåre, Paseo de la Castellana.

Enkeltbilletter og ti-turskort gælder til hele metroen og byens busser. Månedskort kan fås til metroen, busser og tog. Myldretiden er fra kl. 7 om morgenen til kl. 9 og igen fra kl. 19 om aftenen til kl. 21 mandag til fredag.

Til fods

De fleste af Madrid’s største attraktioner er bekvemt beliggende i eller tæt på centrum. Gang er ofte det bedste valg og du vil opdage afsløringer på ethvert hjørne.

Metro

Consorcio Transportes de Madrid metrosystem er billig, effektivt og kører dagligt fra kl. 6 om morgen til kl. 1.30 om natten. Alle de 12 metrolinier har en bestemt farve og et nummer. En enkeltbillet er nok til én tur på hele nettet.

Taxi

Du kan hyre en taxi overalt, som har et diagram bestående af en rød stribe og et grønt lys på taget. De findes på holdepladserne og på gaderne. Regn med at skulle betale drikkepenge for hvert stykke bagage, ved ture fra lufthavnen, bus- og togstationerne. Det er normalt at runde op til nærmeste hele Euro.

Busserne

Madrid’s omfattende busservice kan være lidt besværlig for de besøgende i forhold til den meget lette Metro. Busserne bliver suppleret om natten af natbusser eller búhos som kører fra Plaza de Cibeles til forstæderne fra midnat frem til kl. 6 om morgenen.

Cercanías

Disse regionaltog sørger for en hurtig forbindelse mellem Chamartín og Atocha togstationer og de nærliggende byer som Alcalá de Henares og Aranjuez.

Foto fra Madrid – inspiration til din kultur

Har du bestemt dig for en kulturrejse til Madrid, vil du ikke blive skuffet. Du vil finde forbløffende kunstgallerier, et pulserende natteliv, en levende musik scene, vidunderlige restauranter og tapas barer, samt en befolkning som går højt op i at leve livet til fulde. Få inspiration til din næste rejse til Madrid.