Mallorca er Spaniens største ø, og en del af øgruppen Balearerne i Middelhavet. Selvom turisme udgør hovedindtægtskilen på Mallorca og beskæftiger over halvdelen af befolkningen, er landbruget også vigtigt.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Mallorca er et så populært rejsemål. Her finder turisterne dejlige strande, varme og gode faciliteter i rigelige mængder.

Naturen

Mallorcas natur byder på mange forskelligartede oplevelser trods det den begrænsede størrelse. Her kan man udover de mange strande, og bjergene bl.a. opleve adskillige drypstenshuler. Er man på Mallorca i februar kan man nyde synet af de blomstrende mandeltræer, som dækker landskabet med deres hvide og rosa blomster. Floraen på Mallorca rig på spændende arter, som kan opleves på de mange vandreruter. Dyrelivet bærer præg af Mallorcas isolation, og der findes således ingen større vilde dyr udover bjerggeder. Tilgengæld er der mange forskellige fuglearter, både fugle som holder til fast på øen, og arter fra nord som overvintrer her.

Mallorcas kulturelle oplevelser

I Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca, er katedralen La Seo et must at besøge, og den gamle bydel er desuden hyggelig at slentre rundt i. Byen rummer også flere andre interessante bygningsværker fra forskellige tidsperioder.
Mallorca har igennem tiderne tiltrukket mange kunstnere, og også i dag slår mange sig ned på øen hvorfor der da også er et stort udbud af spændende gallerier at besøge.
Gsstronomisk fornægter turistmens indflydelse sig ikke, og mange steder serveres retter der er meget tæt på det turisterne kender hjemmefra. Men er man lidt mere eventyrlysten har det traditionelle mallorcinske køkken meget at byde på. Mallorcas placering i Middelhavet præger de traditionelle retter med fisk, skaldyr og blæksprutter, men også øens egenproduktion af frugt og grønt viser sig i gastronomien.

Aktiv ferie

Selvom det er de dejlige stande flest turister kommer til Mallorca for, er her også mange spændende muligheder for at holde en aktiv ferie. Der er gode vandreture i Serra de Tramuntana bjergkæden. Cykling er også populært, og flere professionelle cykelhold holder træningslejre her om foråret. Derudover er der adskillige golfbaner og selvfølgelig rige muligheder for diverse vandsportsaktiviteter.

Praktiske forhold på Mallorca

Der er busforbindelser til mange steder på Mallorca, men afgangene er begrænset om søndagen og i lavsæsonen. Vil man have mulighed for at komme rundt og besøge Mallorcas seværdigheder er billeje en oplagt mulighed, og kan arrangeres i de fleste populære turistbyer eller lufthavnen.