Lavpriskalender

Pakkerejser med fly

Populært på Mallorca

Ferrera Blanca Aparthotel
Spanien, Mallorca, Cala D'Or
  • Godt til strandferie
  • Aktiviteter for børn
  • Godt til familier
Roc Leo Hotel
Spanien, Mallorca, Can Pastilla
  • Tæt på stranden
  • Gåafstand til restauranter
  • Her er børnepool
Gavimar Ariel Chico Club Resort
Spanien, Mallorca, Cala D'Or
  • Godt til strandferie
  • Tæt på centrum
  • Miniklub for børn

Om Mallorca

Rejser til Mallorca

Rejs til Mallorca med Signatours og oplev danskernes feriefavorit med lækre strande, flotte hoteller, god mad og masser af aktiviteter for hele familien. Du kan rejse med rutefly til Mallorca fra København, Billund, Aalborg og Hamburg til nettets bedste priser. Søg nu - så er du godt på vej!

Mallorca er Spaniens største ø, og en del af øgruppen Balearerne i Middelhavet. Selvom turisme udgør hovedindtægtskilen på Mallorca og beskæftiger over halvdelen af befolkningen, er landbruget også vigtigt.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Mallorca er et så populært rejsemål. Her finder turisterne dejlige strande, varme og gode faciliteter i rigelige mængder.

Inspiration og fakta

Naturen

Mallorcas natur byder på mange forskelligartede oplevelser trods det den begrænsede størrelse. Her kan man udover de mange strande, og bjergene bl.a. opleve adskillige drypstenshuler. Er man på Mallorca i februar kan man nyde synet af de blomstrende mandeltræer, som dækker landskabet med deres hvide og rosa blomster. Floraen på Mallorca rig på spændende arter, som kan opleves på de mange vandreruter. Dyrelivet bærer præg af Mallorcas isolation, og der findes således ingen større vilde dyr udover bjerggeder. Tilgengæld er der mange forskellige fuglearter, både fugle som holder til fast på øen, og arter fra nord som overvintrer her.

Mallorcas kulturelle oplevelser

I Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca, er katedralen La Seo et must at besøge, og den gamle bydel er desuden hyggelig at slentre rundt i. Byen rummer også flere andre interessante bygningsværker fra forskellige tidsperioder.
Mallorca har igennem tiderne tiltrukket mange kunstnere, og også i dag slår mange sig ned på øen hvorfor der da også er et stort udbud af spændende gallerier at besøge.

Gsstronomisk fornægter turistmens indflydelse sig ikke, og mange steder serveres retter der er meget tæt på det turisterne kender hjemmefra. Men er man lidt mere eventyrlysten har det traditionelle mallorcinske køkken meget at byde på. Mallorcas placering i Middelhavet præger de traditionelle retter med fisk, skaldyr og blæksprutter, men også øens egenproduktion af frugt og grønt viser sig i gastronomien.

Aktiv ferie

Selvom det er de dejlige stande flest turister kommer til Mallorca for, er her også mange spændende muligheder for at holde en aktiv ferie. Der er gode vandreture i Serra de Tramuntana bjergkæden. Cykling er også populært, og flere professionelle cykelhold holder træningslejre her om foråret. Derudover er der adskillige golfbaner og selvfølgelig rige muligheder for diverse vandsportsaktiviteter.

Praktiske forhold 

Der er busforbindelser til mange steder på Mallorca, men afgangene er begrænset om søndagen og i lavsæsonen. Vil man have mulighed for at komme rundt og besøge Mallorcas seværdigheder er billeje en oplagt mulighed, og kan arrangeres i de fleste populære turistbyer eller lufthavnen.

Læs mere om Mallorca

Populære spørgsmål om Mallorca

Hvor skal man bo på mallorca?

Blandt danske familier er området omkring Alcudiabugten det mest populære. Her ligger flotte resorts side om side - alle med mindst én lækker pool, og ofte også med direkte adgang til stranden. Strækningen fra den smukke by Alcudia, og frem til Can Picafort summer hele sæsonen af ferieglæde, og ud over en sikker og rummelig strand, får man også masser af gode spisesteder. I øst finder man andre familiefavoritter som Cala Millor og Cala d'Or.

Er man på voksenferie og vil have noget mere autentisk, skal man kigge mod bjergkæden, som ligger i vest. Her finder man havnebyen Port de Soller, hvor bjergene tårner sig op og danner en gryde rundt om byen og havnen, som domineres af lystbåde i den helt store kaliber. Her leves livet tilbagelænet og til dels overdrevet, men stemningen er altid høj, og de kulinariske muligheder når et højt niveau her.

Hvad skal man se på mallorca - hvad kan man opleve?

En tur til Mallorca er ikke komplet uden en bådtur, som fx. kan kombineres med en bustur op i bjergene, og en togtur med appelsintoget fra havnebyen Port de Soller, gennem en 3km lang tunnel og ud på den Majorkinske slette, hvor appelsiner og citroner dyrkes i rigt mål. Oplev også den gamle by i Alcudia, eller katedralen i Palma. Det er også utroligt populært at cykle på Mallorca, både som turist og som amatørrytter, hvor man kan prøve kræfter med en række krævende stigninger.

Hvor ligger mallorca?

Ferieøen Mallorca er en del af en øgruppe i Middelhavet, som kaldes Balearerne - eller Illes Balears (catalansk) / Islas Baleares (spansk). Mallorca er klart den største af De Baleariske Øer, og ligger stik øst for den store, spanske kystby Valencia, som kan nås med færge fra hovedbyen Palma. Stort set stik nord i nogenlunde samme afstand, finder man den spanske storby Barcelona, som der også er færgeforbindelse til. Mallorca har en stærk forbindelse til netop Barcelona og den spanske region Catalonien.

Hvor stor er mallorca?

"Mallorca" betyder faktisk noget i retning af "Den Store Ø", og den er da også klart større end de andre øer i øgruppen. På den længste led er Mallorca knap 100km lang, og på den korte led knap 80km. Den samlede størrelse er 3.604 km2, hvilket er en anelse større end Fyn. Her bor til gengæld næsten dobbelt så mange indbyggere, nemlig omkring 900.000, hvoraf omtrent halvdelen bor i hovedbyen Palma.

Hvor lang tid tager det at flyve til mallorca?

Det tager omtrent 3 timer at flyve de ca. 1.900km fra hhv. København og Aalborg til Palma de Mallorca. Fra Billund til Mallorca er flyvetiden en anelse kortere. Du kan også flyve til Mallorca fra Hamburg på ca. 2 timer og 40 minutter.

Hvor varmt er der på mallorca - Hvordan er vejret?

Uanset årstid, så er det sjældent rigtigt koldt på Mallorca. Normalt vil man selv om vinteren have mindst 15 grader om dagen, men rigtige sommertemperaturer dukker først op i maj, hvor 25 grader er et normalt syn, efterhånden som Middelhavet bliver varmet op og bidrager til det gode vejr. Sommeren er meget varm, med daglige toppe på omkring 30 grader, ligesom der kan ventes sommerdage langt ind i oktober. I ydersæsonen er Mallorca et populært rejsemål for bl.a. cykelryttere, som nyder godt af den svage vind og de relativt høje temperaturer.

Hvor lang er badesæsonen på mallorca?

Havtemperaturen omkring Mallorca kommer først op over 20 grader i løbet af juni, så vil man på badeferie, anbefales det at vente til midten/slutningen af juni. Til gengæld kan man forvente, at badesæsonen fortsætter helt ind i september, hvor det er normalt med over 25 grader i vandet. Så har du mulighed for det, kan starten af september være et godt og billigt tidspunkt at rejse til Mallorca.

Hvad koster det at spise på mallorca?

Smag er subjektivt og dybt personligt, men vi tør godt sige, at det majorkinske køkken er blandt de bedre. Er du til fisk og skaldyr skal du ikke holde dig tilbage, og øen producerer også selv alt i grøntsager stort set året rundt, så råvarerne er altid friske. Af samme grund er det ikke ret dyrt at spise på Mallorca. Her kan du sagtens spise for omkring 200,- pr. person på en god restaurant - dog ikke omkring Soller og Port de Soller, hvor der generelt er skruet noget op for priserne.

Læs mere

Kort

Hoteller