Populært i Spanien

Favorit
Hotel The Koala Garden
Spanien, Gran Canaria, Maspalomas
  • Grønne omgivelser
  • Hyggelig atmosfære
  • Her får du All Inclusive
Favorit
Suite Princess
Spanien, Gran Canaria, Playa Taurito
  • Tæt på stranden
  • Mulighed for All Inclusive
  • Mulighed for havudsigt
Favorit
El Greco Apartments
Spanien, Gran Canaria, Puerto Rico
  • Tæt på stranden
  • Flere swimmingpools
  • Lejligheder med tekøkken

Om Murcia

Rejser til Murcia

Murcia ligger ved floden Segura inden for kort afstand af den smukke spanske kyst Costa Calida.

En ferie i denne kosmopolitiske by byder på betagende historiske seværdigheder, imponerende arkitektur, unikke kulturoplevelse og ikke mindst masser af sol. Den gamle bydel er fuld af storslåede bygningsværker, informative museer og smukke kirker, mens du mod sydøst finder en stribe smukke strande. En ting som er helt sikkert er, at en rejse til Murcia byder på uendelig meget variation.

Her er noget for både historieinteresserede, strandløver og løvinder, familier og par - denne by er en fantastisk feriedestination for alle.

Seværdigheder

Murcia er en vigtig universitetsby med rig historie og attraktioner, hvilket gør den til et fantastisk mål for en kort eller længere storbyferie. Hovedparten af feriegæster i denne del af Spanien vælger at trække længere mod syd til den dejlige kyst. Men bliver du i byen, kan du til gengæld se frem til en anden form for ferieoplevelse, som giver et unik indblik i spansk kultur.

Byen byder på adskillige fantastiske historiske seværdigheder med smukke barokkirker, et stort palads og en spændende maurisk borg blandt som nogle af de mest kendte. Derudover kan du nyde godt af den nemme adgang til de smukke strande på Costa Calida, ligesom der er rig mulighed for at forlade byen for at aktivit at udforske den fantastiske natur.

Arkitektur

Af maurernes Mursiya er der ikke mange spor tilbage. I dag er Murcias fysiognomi præget af det 18. århundredes overdådige barokarkitektur, der passer så godt til indbyggernes mentalitet. Alene Murcias katedral kan med sin barokke og næsten lammende skønhed retfærdiggøre hele besøget. Salzillos museum er også et stop værd. Her kan man beundre de legemsstore bibelske figurer, som synes at få selvstændigt liv, når de i påsken føres i procession gennem byens gader. Salzillo (1707-1783) anses for en af de store mestre blandt Spaniens skulptører af religiøse motiver.

Kultur

En vandretur rundt i den gamle bydel er en af de mest interessante ting at lave i Murcia og en chance for at mærke historiens vingesus. Blandt nogle af højdepunkterne er den smukke katedral med dens barokke ydre og gotiske interiør, Grand Palacio del Almudi og den fantastiske Iglesia de San Esteban.

Byen rummer også et fantastisk eksempel på Spaniens mauriske borge. Det drejer sig om resterne af en 1200-tals borg, der troner over byen på Monteagudo-bjerget som et af de bedste eksempler på disse bygningsværker i landet. 

En af byens mest berømte sønner er Francisco Salzillo, en anerkendt billedhugger. Du kan se mange af kunstnerens værker på det fantastiske Salzillo Museum.

En tur til Murcia vil ikke være komplet uden en tur rundt i byens betagende gamle bydel. Du finder desuden et utal af attraktioner i området, herunder den imponerende katedral de Santa Maria, San Esteban kirke og Almudi paladset.

Sidst men ikke mindst, bør du sætte god tid af til at slentre rundt på byens markeder og i de smukke haver.

Strande

Der er en række fantastiske strande inden for rækkevidde, hvilket betyder, at din byferie i Murcia også nemt kan blive til en badeferie, når solen skinner. Tag for eksempel til sandstrandene ved La Mata, Cura og Locos kun 30 km vest for Murcia, eller alternativt San Javier området med sine mange strande, der også er inden for overkommelig rækkevidde.

Feriebyen Torrevieja hvor der er fem Blå Flag strande er et ideelt sted for familier, som er på udkig efter en strandferie i Murcia. Her er desuden en bred vifte af sjove vandsportsaktiviteter at vælge imellem, så man behøver ikke blot at dase i sandet. 

Vejret er normalt solrigt og behageligt året rundt, især i forhold til den danske sommer. Strandene vil som regel være godt fyldte i sommermånederne, så vil du gerne undgå trængsel, kan være bedste at komme i juni eller september.

Mad og drikke

Murcia-regionen er måske mest berømt for sin Huerta - et frugtbart område, hvor der dyrkes frugt og grøntsager, som eksporteres til hele verden. Du kan udforske denne Huerta ved at besøge nogle af de gårde, der producerer disse fantastiske produkter.

Murcia har talrige kvalitetsrestauranter, som giver den perfekte mulighed for at prøve nogle gode traditionelle spanske retter. Et af de bedste steder at besøge, hvis du har lyst til velsmagende paella er Rincon de Pepe. For et bredt udvalg af tapas skal du lægge vejen forbi El Jumillano, der ligger øst for det gamle centrum.

Hvis du virkelig ønsker at forsøde ferien med kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige, så besøg Michelin-restauranten La Cabana. Her serveres primært spanske retter med et kreativt twist.

Udflugter

Omkring Murcia finder du bjerge samt en malerisk dal. En tur til en af toppene vil give dig en fantastisk udsigt over Murcia, som især ved solnedgang ser imponerende ud. Et af de bedste steder at tag til er Santuario de la Fuensanta, som ligger mindre end 10 km fra byen.

Et andet smukt sted at besøge er Sierra Espuna, en smuk fyrreskov og bjergområde, som er fantastisk at udforske til fods. Landskab er fantastisk, især i solen, når lyset reflekteres fra sneen på de tårnhøje toppe omkring stierne.

Huerta de Murcia, som omfatter byen og det omkringliggende område, er kendt som Europas frugthave. Det er en yderst produktiv frugt-, grøntsags- og blomsterproducerende region, hvorfra mange af de frugter og grøntsager, du køber fra dit lokale supermarked stammer fra. Et besøg i nogle af frugt- eller grøntsagshaverneer en fantastisk måde at tilbringe en eftermiddag.

Familieferie

Især for familier er det ideelt at kunne kombinere de historiske seværdigheder og attraktionerne inde i byen med Blå Flag strande i feriebyen Torrevieja. De er velegnede til børn og afslappende for forældrene.

For mere vandsjov kan I tage en tur til Aqua Natura og brug en eftermiddag med at prøve forskellige vandrutsjebaner og plaske rundt i de afslappende pools - noget både børn og forældre helt sikkert vil nyde. Vandlandet kan også prale af en zoologisk have - Terra Natura som huser mange spændende dyrearter, I kan bruge lang tid på at møde. 

Rejser for par

På en parferie i Murcia bør I besøge nogle af de charmerende byer og landsbyer i det omkringliggende område. Dette vil give jer mulighed for at opleve et langsommere tempo - for eksempel i Caravaca og Cehegin. En tur til strandene langs kysten er naturligvis også en oplagt chance for at komme helt ned i tempo. Bare slæng jer i liggestolene under sommersolen. Nogle af de bedste strande til dette findes ved La Mata, Cura og Locos. Trænger I til endnu flere afslapning, kan I eventuelt bestille en tid på Archena Spa Resort i Murcia. 

Den bedste base til jeres ferie i Murcia er i og omkring det historiske centrum, hvor der er et bredt udvalg af hoteller lige fra de 5-stjernede til mere prisoverkommelig indkvartering.

Aktiv ferie

Der er masser at tage sig til for eventyrlystne feriegæster i Murcia og det omkringliggende område, så du vil aldrig mangle muligheder for at have en aktiv ferie. For dem, der kan lide at vandre, er de nærliggende Costa Blanca bjergene en rigtig godbid. Derudover er der det nemt tilgængelige Sierra Espuna, et flot fyrreskovområde med fantastisk natur.

Casa la Pedrera Outdoor Activity Centre er et godt sted at starte. Her tilbydes aktiviteter for både børn og voksne med for eksempel quad biking, fiskeri, mountainbiking, kajak og bueskydning i attraktive omgivelser. 

Er du til sport på vandet, er der langs strande på Costa Calida også en overflod af muligheder med blandt andet jetski, vandski og parasailing - perfekt til dig, som ikke vil nøjes med at dase i sandet. 

Læs mere om Murcia

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Spanien