Rejser til Sydafrika

Sydafrika er et stort land på størrelse med Frankrig og Spanien tilsammen. Heldigvis er infrastrukturen god med hyppige indenrigsflyforbindelser og gode hovedveje.

Store naturoplevelser i Sydafrika

Sydafrika er på mange måder et usædvanligt land. Få steder kan man opleve så store variationer i landskab og natur inden for ét lands grænser. Her kan man blandt meget andet opleve det øde Karoo ørkenagtige alndskab, løver, elefanter, pingviner, de høje Drakensbergbjerge, flotte strande og charmerende byer langs kysten.

En regnbuenation

Sydafrika betegner sig selv om en ‘Regnbuenation’ pga. landets mange forskellige befolkningsgrupper. Der er 11 officielle sprog, men selvom kun 8% af befolkningen har engelsk som modersmål kan en stor del forstå og tale engelsk som andetsprog. Andre store sproggrupper udgøres af Afrikaan, som især tales af den hvide befolkning, Zulu og Xhosa.

Siden apartheidregimets opløsning har man i Sydafrika ændret mange engelske og afrikaan sted- og bynavne, således har man omdøbt hovedstaden Pretoria til Tshwane. Men mange steder bruges begge navne stadig.

Kulturoplevelser i Sydafrika

En safari står øverst på ønskelisten for mange turister, men en rejse til Sydafrika er ikke komplet uden også at opleve nogle af de landets kulturelle højdepunkter. Oplev f.eks. nattelivet på Long Street i Cape Town, vinsmagning i Stellenbosch, fiskerestauranterne langs Garden Route eller Robben Island, hvor Nelson Madela sad fængslet.