Om Koh Samui

Rejser til Koh Samui

Koh Samui er blandt Thailands største øer, næst efter Phuket. Koh Samui er beliggende på det thailandske fastlands østkyst og med sine lange, maleriske strandområder er øen et udbredt rejsemål for rejsene, der søger afslapning på stranden og den typiske badeferie. Ønsker man at tage på kulturrejser til Koh Samui, er der dog også mulighed for at opleve øens lokale liv og dagligdag og for at tage nogle oplevelser med hjem, man ikke får andre steder i verden.

Inspiration og fakta

Naturen

Øens status som yndet rejsemål opstod først for omkring tyve år siden, og derfor er store dele af øen stadig uspoleret. Stort set hele midten af øen er ubeboet bjergområde med tætbevokset regnskov, hvor man har mulighed for at tilegne sig nogle helt unikke naturoplevelser. Det samme har man ved øens ”namtoks”, de naturlige vandfald, som både er et syn værd i sig selv, og som også giver mulighed for at svømme i det lave vand for foden af vandfaldet.

Wat Phra Yai

Øens største kulturelle seværdighed er Wat Phra Yai, Den Store Buddhas Tempel, hvis 15 meter høje Buddha-statue på en endnu højere piedestal er synlig fra store dele af resten af øen. Desuden er øens Samui-akvarium, med dens unikke samling af tropiske fisk, absolut også et besøg værd. Det samme gælder den zoologiske have, der er berømt for sin bestand af bengalske tigre og leoparder.

Fisk og dykning

Er man den lidt mere eventyrlystne, der tager på kulturrejser til Koh Samui, er der også gode muligheder for at opleve de tropiske fisk face-to-face, da øen og dens små naboøer har gode muligheder for snorkling og dykning under sikre forhold.

Tyrefægtnings-festival

Ønsker man at opleve den lokale kultur nærmere, lægger øen også land til sin egen helt specielle tyrefægtnings-festival. Modsat traditionel tyrefægtning pynter man her tyren op med pyntebånd og guldmalede blade, og i stedet for spyd kaster hellige munke vievand på tyren. Alt sammen foregår i en hyggelig og underholdende atmosfære.

Kunstfestival og regatta

Rejser man på kulturrejse til Koh Samui er den årlige kunstfestival også et must. Denne bliver typisk afholdt på nogle af øens bedre hoteller, og søger at promovere og opdage lokalt kunstnerisk talent fra både Koh Samui og resten af Thailand. Desuden lægger øen, som mange andre thailandske øer, også kystlinje til sin egen regatta, hvor sejlere fra ind- og udland strømmer til for at dyste. Både af alle slags er velkomne, og regattaen er oftest et meget underholdende indslag i dagligdagen på Koh Samui.

Afslut rejsen på Koh Samui

Koh Samui er oplagt at besøge som afslutning på en rundrejse til Thailand i kulturens tegn. Slå dig ned på et af de mange mindre hideaways hoteller som findes på øen og fordøj de mange indtryk du har fået på rejsen i afslappede omgivelser. Læs mere om Koh Samui og andre rejsemål i Thailand som du finder i programmet hos Signatours Rejser. Du kan også få inspiration til din rejser i indlæg om mad og vin, natur, kultur, historie, seværdigheder og meget mere. I billedgalleriet kan du se flotte foto fra rejser til Koh Samui og andre områder i Thailand.

Turistinformation

Det er altid en god ide at besøge turistsbureauets hjemmeside for tips og god råd, her kan du også læse om events og begivenheder der foregår når du skal rejse.

Læs mere om Koh Samui

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Koh Samui

Alle områder og byer i Thailand