Rejser til Phuket

Phuket’s mange dejlige kridhvide strande og turkisgrønne vand er desuden indgangen til en farvestrålende verden under havets overflade, som kan udforskes med snorkel eller dykkerudstyr. Trods en veludviklet turistindustri på øen med mange hoteller, restauranter og butikker, er det ikke noget problem også at finde mere uberørte steder og strande.

Populære feriebyer på Phuket

De populære feriebyerne ligger på den vestlige side af Phuket, som har de bedste strande. Mest kendt er nok Patong Beach, som oprindeligt var en lille fiskerby, men som siden har udviklet sig til et af de mest besøgte rejsemål i Thailand. Den lille fiskerby er forlængst erstattet af ferieboliger og hoteller, og her finder besøgende også et væld af barer, restauranter og souvenirbutikker. Den smukke strand er dog bevaret i Patong, omend den i højsæsonen kan være tætbefolket. Herfra er dog også gode muligheder for at tage på bådudflugter til andre småøer og strande.

Ønsker man lidt mere fred og ro i ferien på Phuket, så ligger Karon Beach og Kamala Beach, i kort afstand fra Patong. Her finder du udover flotte strande også godt udvalg af shopping og restauranter, men slipper for det lidt hektiske forlystelsesliv i Patong. Bland børnefamilier er Kata Beach og Kata Noi Beach særligt anbefalelsesværdige.

Aktiviteter på Phuket

Den absolut største attraktion på Phuket er uden tvivl de fantastiske strande, men udover shopping og aktiviteter på land, er Phuket også et populært rejsemål for dykkerferier. Her findes nogle af verdens bedste dykkersteder, og der findes adskillige dykkercentre, som tilbyder alle mulige dykkerudflugter og kurser. Har man ikke mod på dykning, er der også mulighed for at tage på snorkelture, hvor oplevelserne er mindst ligeså store.

Vejr og klima på Phuket

Phuket i det sydlige Thailand har et tropisk monsunklima, hvilket betyder, at der fra midten af april til udgangen af september, når monsunvinden blæser fugt ind fra havet, kan være regnfuldt. Højsæsonen for turisme ligger fra november til marts. Selvom dette er den “kolde” årstid på Phuket ligger temperaturen stadig typisk mellem 25 og 30 grader. I disse måneder regner det kun sjældent, og der er oftest klar blå himmel og lav luftfugtighed.

Læs mere om Phuket på det officielle turistbureaus hjemmeside her