Om Phuket

Rejser til Phuket

Rejser til Thailands største ø Phuket er meget populære. Mange danskere elsker kombinationen af smukke strande og livligt natteliv. Den mest populære strand er Patong Beach, hvor der kan festes natten lang, men også strandene Kata og Karon er fulde af liv. Du kan dog også finde mere rolige områder, når du rejser til Phuket som for eksempel Ya Nui eller Ao Yon.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Phuket

Phuket er et af flere nye rejsemål i Thailand du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Phuket og andre destinationer i Asien f.eks. Koh Samui.

Inspiration og fakta

Dykning og snorkling er oplagte aktiviteter ved Phuket, hvor der findes smukke koralrev og farverige tropefisk under havets overflade. Du kan også gå på opdagelse på et af Phukets mange markeder, men risikoen for at komme hjem med flere souvenirs end planlagt er stor. De mange varer frister på både dag- aften- og weekendmarkeder samt i de store shoppingcentre.

Hvis du rejser til nogle af de omkringliggende øer fra Phuket, vil du hurtigt opdage, at farvandet omkring Phuket er overstrøet med mindre øer. Mellem øerne rejser kolossale limstensklipper sig lodret op fra havets overfalde og bidrager til områdets forunderlige skønhed. Rejser til paradisiske Koh Phi Phi eller dejlige Krabi er muligt med båd fra Phuket. Eller du kan besøge James Bond Island, der blev berømt, da James Bond filmen ”The man with the golden gun” blev filmet her i halvfjerdserne.

Phuket's mange dejlige kridhvide strande og turkisgrønne vand er desuden indgangen til en farvestrålende verden under havets overflade, som kan udforskes med snorkel eller dykkerudstyr. Trods en veludviklet turistindustri på øen med mange hoteller, restauranter og butikker, er det ikke noget problem også at finde mere uberørte steder og strande.

Populære feriebyer 

De populære feriebyerne ligger på den vestlige side af Phuket, som har de bedste strande. Mest kendt er nok Patong Beach, som oprindeligt var en lille fiskerby, men som siden har udviklet sig til et af de mest besøgte rejsemål i Thailand. Den lille fiskerby er forlængst erstattet af ferieboliger og hoteller, og her finder besøgende også et væld af barer, restauranter og souvenirbutikker. Den smukke strand er dog bevaret i Patong, omend den i højsæsonen kan være tætbefolket. Herfra er dog også gode muligheder for at tage på bådudflugter til andre småøer og strande.

Ønsker man lidt mere fred og ro i ferien på Phuket, så ligger Karon Beach og Kamala Beach, i kort afstand fra Patong. Her finder du udover flotte strande også godt udvalg af shopping og restauranter, men slipper for det lidt hektiske forlystelsesliv i Patong. Bland børnefamilier er Kata Beach og Kata Noi Beach særligt anbefalelsesværdige.

Aktiviteter 

Den absolut største attraktion på Phuket er uden tvivl de fantastiske strande, men udover shopping og aktiviteter på land, er Phuket også et populært rejsemål for dykkerferier. Her findes nogle af verdens bedste dykkersteder, og der findes adskillige dykkercentre, som tilbyder alle mulige dykkerudflugter og kurser. Har man ikke mod på dykning, er der også mulighed for at tage på snorkelture, hvor oplevelserne er mindst ligeså store.

Fest og strande

Øen Phuket, 48 kilometer lang og 21 kilometer bred, ligger i den sydlige del af Thailand, og er specielt kendt for sine lange sandstrande med tilhørende strand-resorts. Specielt den velbesøgte Patong Beach kaldes ”Asiens festhovedstad”. Men Phuket er andet og mere end blot den langstrakte vestkyst med sine festområder. På trods af det store antal diskoteker og natklubber, giver kystbyer som Kamala, Nai Thon og Nai Yang også en enestående mulighed for at opleve det lokale liv og dagligdagen for øens befolkning.

Kultur og natur

Såfremt man ønsker at tage på kulturrejser til Phuket, ligger de to sidstnævnte lige op af Sirinat-nationalparken, som bidrager med et enestående indblik i Thailands oprindelige dyre- og planteliv. Og mens turisterne slår sig løs på stranden ovre vestpå, er resten af øen stort set uberørt og tilgængelig for den kulturelt interesserede, der vil opleve det virkelige thailandske liv i fiskerlandsbyerne, langt fra storbyer som Bangkok og tætbefolkede strandområder som Patong og Karon.

I nærheden af Phuket Town, øens hovedstad med cirka 75.000 indbyggere, finder man endnu en nationalpark, Phra Taew, samt rejefarme, fiskerlandsbyer, mangroveskove, frodig natur og en udfordrende kystlinje med klipper og huleformationer, der vil gøre kulturrejser til Phuket til en uforglemmelig oplevelse.

Festivaler

Da Phuket er en ø, afholdes der naturligt nok flere festivaler og regattas, hvor havets betydning for øen fejres, og hvor der sejles om kap ud for Phukets kyster. Samtidig er dele af øen også samlingspunkter for surfers fra hele verden, der rider på bølgen og afholder konkurrence på Phukets strande og kyster. Øen har desuden en række lokale højtider, der fejres på behørig vis, og hvor man kan få en unik mulighed for at opleve thaierne fejre og hygge sig sammen, uden at skulle tage hensyn til turisternes vaner og behov.

James Bond Island

For den filminteresserede, der tager på kulturrejser til Phuket, finder man i Phang Nga-bugten ud for Phukets kyst et lille stykke filmhistorie. De to øer Khao Phing Kan, blandt både turister og lokale kendt som ”James Bond Island”. De to øer udgjorde hovedkvarteret for skurken Francisco Scaramanga i James Bond-filmen ”Manden med den Gyldne Pistol”, som udkom i 1974. De er i dag en del en del af Ao Phang Nga Marine-nationalparken, hvor man, som på resten af øen Phuket, søger at bibeholde og frede en del af Thailands oprindelige natur, som kan få lov til at udfolde sig forholdsvis uforstyrret. Tager man afsted på kulturrejser til Phuket, er det dog stadig muligt at sejle forbi øerne og få et glimt af denne klassiske film-location.

Vejret og klima 

Phuket i det sydlige Thailand har et tropisk monsunklima, hvilket betyder, at der fra midten af april til udgangen af september, når monsunvinden blæser fugt ind fra havet, kan være regnfuldt. Højsæsonen for turisme ligger fra november til marts. Selvom dette er den "kolde" årstid på Phuket ligger temperaturen stadig typisk mellem 25 og 30 grader. I disse måneder regner det kun sjældent, og der er oftest klar blå himmel og lav luftfugtighed.

Afslut din rejse på Phuket

Det er oplagt at afslutte sin kulturrejse i Thailand med nogle dages afslapning på Phuket, og som du kan læse i ovensående findes der mange charmerene byer og områder på øen, langt væk fra områderne med mange chartergæster. Vælg at bo på et Hideaway hotel eller feriebolig lige i strandkanten eller længere inde på øen i den smukke natur. Læs mere om kulturrejser til Thailand og Phuket i de mange indlæg her på bloggen om kulturrejser. Du kan finde inspiration i indlæg med foto fra de forskellige rejsemål og i artikler om kultur, historie, naturen, mad og drikke og meget mere.

Kulturrejser er nok ikke lige det som de fleste tænker når de hører ordret "Phuket", men skal du på en rejse rundt i Thailand kan du sagtens finde spændende kultur og natur på øen der mest er kendt som rejsemål for charterrejser. Har du rest rundt i Thailand og vil afslutte din rundrejse med nogle dage ved en af de smukke strande på Phuket, så kig nærmere på vores udvalg af håndplukkede hoteller.

Turistinformation

Læs mere om Phuket på det officielle turistbureaus hjemmeside her - du finder gode tips og råd om oplevelser på Phuket og de bistår gerne med information til din rejse.

Læs mere om Phuket

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Phuket

Alle områder og byer i Thailand