Om Tjekkiet

Tjekkiet er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Signatours Rejser. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Tjekkiet.

Prag - Tjekkiets hovedstad

Prag er en ældgammel by i Tjekkiet, som har bevaret de fleste historiske monumenter, herunder nogle af verdens flotteste arkitektoniske værker, der overrasker med unikke tårne og spir. Det er nok ikke for ingenting, at Prag i Tjekkiet ofte omtales som ’den gyldne by’ og ’alle byers moder’.

Når man er på rejse i Prag, ser man, at byen bugner af kunstgallerier, koncerthaller og biografer. Og går du en tur på den verdenskendte Karlsbro, oplever du på én og samme tid den fantastiske udsigt over floden Vltava og de livsbekræftende og morsomme aktiviteter på broen. Det er kort sagt ikke svært at få tiden til at gå, når man rejser i en så attraktiv by, der hele tiden vrimler med liv og historie.

I Tjekkiet er klimaet tempereret, og du vil opleve relativt lune somre, som virker lettere sydlandske.

Vejret når du rejser

Tjekkiet har flere solskinstimer og mindre nedbør end gennemsnittet i det vestlige Europa. Tjekkiets klima har elementer af et typisk fastlandsklima med varme somre og kolde vintre, men minder tildels også om et kystklima, som vi kender det i Danmark. Det mest stabile vejr i Tjekket er om vinteren, som til tider kan blive meget kold, når østlige vinde bringer kulde fra Rusland. Forår og sommer har mest nedbør, som ofte kan være i form af kraftige tordenbyger. Den varmeste måned i Tjekkiet er juli. I det bjergrige land vil man hele året kunne opleve et omskifteligt vejr, og på grund af bjergene vil man også kunne opleve betydelige forskellige i vejr og klima inden for Tjekkiet.

Turistinformation

Find flere informationer om Tjekkiet, og få ideer til hvad du kan se på en ferie til Tjekkiet. På den officielle hjemmeside for Tjekkiets turistbureau finder du bl.a. artikler om nogle af Tjekkiets seværdigheder som f.eks. landets mange smukke borge og slotte. Desuden har turistbureauet også en række praktiske informationer om at rejse i landet. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Tjekkiet.

Læs mere om Tjekkiet

Hoteller