Om Trinidad og Tobago

Rejser til Trinidad og Tobago

Parader, udstillinger og fyrværkeri er altsammen en del af festlighederne på Trinidad og Tobago i forbindelse med 50-året for øernes selvstændighed opnået i 1962.

I dag er turisme et af det vigtigste erhverv på Trinidad og Tobago, og det er der ikke noget at sige til. Alt fra regnskov til fantastiske sandstrande, god mad og et godt natteliv med tropiske rytmer og temperaturer yder en kraftig tiltrækning på tilrejsende fra særligt Vesteuropa.

Caribisk stemning

Den helt særlige Caribiske stemning er udpræget på Trinidad og Tobago. Mange restauranter har glimrende fiskeretter og der er livemusik, når man går ud for at danse og hygge sig.

Hovedstaden Port of Spain er fascinerende med gamle bygninger fra den victorianske periode, der er kendtegnet ved storladenhed og excentricitet. Prøv den lokale kreolermad og endelig den lokale chokolade, der er anerkendt som en af de bedste i verden.

Er du naturelsker, må du ikke gå glip af Asa Wright Nature Center i Arima-dalen. Her er både fantastiske udsigter og muligheder for at stifte bekendtskab med øen mange dyrearter. Læs mere her

Trinidad

Trinidad er den største ø i den caribiske øgruppe; Windward-øerne, og er en livlig destination og travlt forretningscenter for hele regionen. Trinidad er en særpræget caribisk destination med et bjergrigt og frodigt landskab, og naboøen Tobago med nogle helt fantastiske strande.

 

Port-of-Spain - den største by i Trinidad

Port-of-Spain er en travl by med omkring 300.000 indbyggere og er en af de største byer i hele Caribien. Byen er ikke ligefrem en turistmagnet i Trinidad og Tobago, men har en veludviklet infrastruktur og kan imødekomme de fleste behov. Maracas Bay, som ligger 40 minutters kørsel væk, var oprindeligt en fiskerby, og har en bred sandstrand, samt en livlig og charmerende atmosfære.

Seværdigheder på Trinidad

Trinidads indre landskab er bjergrigt og frodigt, og virker tillokkende med sine spændende skovruter, som afslører adskillige dejlige landsbyer med typisk vestindisk charme. San Fernando er en anden travl by, som ligger syd for Port-of-Spain. Hvis man ønsker at undslippe menneskemængderne, så kan det anbefales at tage en tur til Manzanilla Beach på den lidt barskere vestkyst.

En af Trinidads populære seværdigheder er Asa Wright Nature Center, som er en interessant og populær tidligere kakao- og kaffeplantage midt i regnskoven. Fugleelskere kan få øje på hundredvis af fantastiske og farverige fuglearter i Caroni Bird Sanctuary, hvor man også kan komme på en bådtur igennem det tropiske skovområde. En anden unik og interessant seværdighed i Trinidad er Pitch Lake, som er en af de vigtigste kilder i verden til udvinding af bitumen.

Rejser du til Trinidad anbefaler vi at du lægger Mount St. Benedict kloster et besøg. Klostret ligger på et højt punkt hvorfra man kan bl.a. kan betragte fugleliv. Derudover har klostret haft en enorm betydning for befolkningen på Trinidad. Hvorvidt om du vælger at få en guidet tur eller vælger at gå den selv, så kan det varmt anbefales at besøg klostret. Besøg derudover også Maracas Fall, ét af de store vandfald på øen. Det anbefales at tage en guidet tur til dette naturfænomen.  Du skal rejse til Trinidad og især byen San Fernando hvis du ønsker at se en naturlig by og ikke ønsker endnu en af disse kommercielle kulisse byer. En by med sjæl, med smil og ikke mindst palmer.

Tobago - fantastiske strande og snorkling

Tobago er den lille af de to øer. Det tager under et kvarter at komme fra Trinidad til Tobago med fly. På Tobago kan du nyde nogle af verdens absolut bedste strande. Her er også uberørt natur og fascinerende skove. Der bor kun cirka 50.000 mennesker i alt på øen.

Hvis man primært kommer for sol, strand og vand, så vil man klart være bedre stillet på Trinidads mindre naboø, Tobago, hvor man finder fantastiske hvide sandstrande, krystalklart vand og fremragende hoteller. Crown Point er det mest aktive område, velegnet til badning og snorkling, men ikke overrendt af turister. Det er også værd at udforske Tobago med en køretur langs de blæsende kystveje. De attraktive fiskerlandsbyer, Speyside og Charlotteville, er interessante destinationer. Buccoo Reef er fremragende til dykning og Fort King George byder på en interessant pause fra strandlivet.

”Trinnies” som indbyggerne nogle gange kaldes, er blandt nogle af de livligste mennesker i Caribien, og dette afspejles blandt andet i det enorme og farverige karneval. Overalt på øerne lyder tonerne fra reggae og rom punchen flyder i lange baner.

Læs mere om Trinidad og Tobago

Hoteller