Rejser til Alanya

Alanya ligger ca. 166 km øst for Antalya, som har den nærmeste lufthavn og hvortil charterflyene typisk ankommer. Herfra fortsætter de rejsende så til Alanya i bus eller lejebil.

Byen er vokset med i takt med den stigende turisme, og har i dag omkring 250.000 indbyggere, heraf 10.000 ikke-tyrkiske fra resten af Europa som har bosat her.

Oplevelser i Alanya

Alanya har en lang historie, og har formentligt eksisteret som bosættelse tusindvis af år. Der er mange historiske seværdigheder i Alanya, som f.eks. fæstningen på bakken, der blev bygget af Seldshukkere i år 1200.
Det er dog solen, og strandene ved Alanya der først og fremmest tiltrækker turisterne, og her er der også et stort udvalg af aktiviteter såsom windsurfing, dykning og parasailing. 20 km fra Alanya findes desuden Europas største vandpark Sealanya.

Aften- og natteliv i Alanya

Alanya er kendt for at have et livligt natteliv, som først og fremmest er koncentreret omkring den smukke havnefront. Der er også et stort udvalg af restauranter i Alanya, selvom man ikke finder traditionel tyrkisk gastronomi i de mest turistprægede områder.

Praktiske forhold i Alanya

Euro accepteres de fleste steder i Alanya, og da skandinaviske turister er almindelige i byen, er det heller ikke noget problem at veksle danske kroner.