Rejser til Berlin

Byen har rystet den tunge fortid af sig, og Berlin har udviklet sig i ekspres fart og er i dag en livlig og munter by.

Hvad skal man se i Berlin

Berlin’s centrum omfatter Tysklands triumfer og tragedier, med Rigsdagsbygningen, Mindesmærket for myrdede jøder i Europa, og Brandenburg Tur. Alt sammen indenfor gå afstand. Tæt ved ligger Checkpoint Charlie – en rest af Berlinmuren – og det jødiske Museum, begge beviser på byens seneste historie. Ind i mellem er drysset arkitektoniske vidundere som f.eks.de nye udenlandske ambassadebygninger, som symboliserer håbet om en by, født på ny.

Begynd dit besøg med følgende attraktioner: Brandenburger Tur, et symbol på preusserne som forandrede Berlin fra en provins til en verdensby. Tæt ved ligger Rigsdagen, symbol på byens paradoksale historie, med dens fascinerende tilbygning oven på den gamle bygning – et forbillede for hele byen. Den forgyldte sejrsgudinde øverst på søjlen, kendt som Siegessäule, som officielt minder om et militært kup, men uofficielt symboliserer byen som en helhed.

Længere fremme ligger Alexander Plads som et bevis på Østtyskland og socialismens brudte løfte. Museet vedrørende ”Muren” ved Checkpoint Charlie fortæller om et af byens mest berømte brandpunkter, hvor østtyskerne forsøgte at flygte ind i Vesttyskland.

Det er også en oplevelse at besøge det jødiske museum, som er tegnet af Daniel Liberskind og fremtræder med en yderst forrevet struktur. Museet indeholder en rigdom af informationer om den jødiske kultur.

Shopping i Berlin

Du kommer garanteret hjem med et eller andet, som du slet ikke vidste, at du manglede. Berlin er besat af at have de sidste nyheder, hvilket betyder, at det er godt at gå på indkøb her bl.a. i de ”nussede”, boho områder: Mitte, Nikolaiviertel, Prenzlauer Berg og det fremspirende Friedrichshain. De bedste butikker har en blanding af charme, særegenhed og et originalt koncept.

Mens du er ude at shoppe, kan du også prøve et klassisk tysk måltid eller den skønne tyrkiske smag i Breuzberg. Med den moderne bymidte og nyskabelsen Prenzlauer Berg er Berlins restaurant, café og bar udvalg utrolig mangeartet og menuerne skifter så hurtigt at man dårligt kan nå at følge med. Etiopien det ene år, spansk det næste, ja, Berlin suger kulinarisk inspiration til sig fra hele verden.